Szórakozás

Dagad a valóságshow-botrány: egyre messzebbre merészkednek a készítők

Lejjebb már nem süllyedhetnek a reality show-k, miután a brazil Big Brotherben az egyik versenyző megerőszakolását lehetett végignézni.

Sok erkölcsileg kifogásolható dolog került már bemutatásra a tévében, de a brazil Globo csatornának sikerült elérnie az abszolút mélypontot. Az általuk sugárzott Big Brother vasárnap hajnali élő közvetítése alatt ugyanis az egyik versenyző megerőszakolta társát. A valóságshow tizenkettedik szériájának bentlakói óriási mulatságot csaptak szombat este, amin Monique Amin nemes egyszerűséggel eszméletlenre itta magát. Az öntudatlanul ágyában heverő lány pedig beindította Daniel Echaniz fantáziáját, ezért bebújt mellé a takaró alá, és szexuális aktust létesített vele. Eközben Monique egy pillanatra sem ébredt fel. Sőt vasárnap reggel sem emlékezett a történtekre, amikor a Titokszobában a szerkesztők kérdezgették.

Az ország legnézettebb műsorának botrányos képsorai természetesen a rendőrök figyelmét sem kerülték el, és azonnal vizsgálódni kezdtek. Előbb órákon keresztül faggatták az áldozatot, majd elvitték megvizsgáltatni, hogy biztosak legyenek az erőszak kérdésében. Ezután a producereknek kellett választaniuk, hogy kizárják Danielt a versenyből, vagy a hatóságok sötétítik el a Big Brothert.

A csatorna így azonnal kirakta a beteges modellt, és elhatárolódtak a tettétől. Viszont ezzel még a saját bűnösségüket nem magyarázták ki. Ugyanis a rendőrségi vizsgálatig sok bajuk nem akadt a szerkesztőknek a nemi erőszakkal. Hiszen egyrészt leadták az egész történetet élőben, majd megvágva az összefoglalóban. Illetve nem avatkoztak közbe, amikor Daniel tettét elkövette, hiába látták több kamaraképen is egyértelműen, mi folyik a takaró alatt. Ezzel ugyanúgy bűnössé váltak, mint maga az elkövető.

Azonban egyelőre csak Dan vétkességét vizsgálják a nyomozók. Ha bűnösnek találják, akkor minimum hat, maximum tíz évnyi börtönbüntetést kaphat.

Ez a botrány kiválóan rávilágít, hogy mennyire eltorzult a kereskedelmi média vezetőinek szemlélete. Mivel már nemcsak tágítják a határokat, de bőven át is lépik azokat. A nézettség érdekében nem ismernek se istent, se törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik