Szórakozás

Telefonon is bejelentkeznek az ál-gázóraleolvasók

Egy 83 éves velencei asszony így megbízott bennük, és az összes pénzét elvitték.

Egy rekedt hangú férfi hívta fel telefonon a 83 éves asszonyt azzal, hogy a lakásában található víz és gázóra leolvasását fogják aznap elvégezni. Az álszolgáltató álemberei, két férfi nem sokkal ez után meg is jelent az asszonynál mondta a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő hozzátette: az asszony bejelentésére haladéktalanul a helyszínre vonultak a gárdonyi rendőrök. A 83 éves nő elmondta, hogy a két férfi közölte vele, hogy tízezer forint elmaradása van. Az asszony a szobába ment pénzért, és a férfiak távozása után vette észre, hogy eltűnt a nyugdíja.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei keresik az álleolvasókat. Mindkét férfi köpcös alkatú, fekete ruhát viseltek, baseball sapka volt rajtuk.

A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az embereket, hogy legyenek bizalmatlanok a lakásaikba különböző ürüggyel bekéredzkedő idegenekkel szemben, és figyelmeztessék az ismerőseiket, rokonaikat is- hangsúlyozta Németh-Kész Mónika. Kiemelte: a közüzemi szolgáltatók munkatársai a helyszínen nem adnak át és nem vesznek el készpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik