Szórakozás

Robbanásveszélyes helyen kínálták a lopott Klapka-képet

Bár még nem tudni, kik törtek be Klapka György lakásába, annyi kiderült, hogy a festményeket máris piacra próbálták dobni a bűnözők.

Mint ahogy hírül adtuk, a múlt héten betörtek Klapka György budapesti lakásába. A bűnözők körülbelül 25 millió forint értékben vittek el bundákat, festményeket, porcelánt és aranyat. Az idős üzletember akkor a Hír24-nek elmondta, élettársát és őt is leginkább az bántja, hogy az ellopott holmik közül többhöz is szép emlékeik fűződnek.


A 84 éves vállalkozó arról beszélt, hogy nem bánja – sőt, ő maga kérte -, hogy a bűnügy a bulvárlapok címoldalára került, elmondta, abban bízik, hogy így nehezebb lesz túladniuk a betörőknek a lopott holmin. Bár a rendőrség még nem találta meg a rablókat, egy kis előrelépés mégis történt az ügyben.

“Egy fiatalember megkeresett, hogy tudomást szerzett arról, hogy benzinkutaknál próbáltak üzletelni néhány festménnyel. Próbálnak segíteni az emberek. Természetesen ezt az információt azonnal közöltem a rendőrséggel, hátha segít, hogy a bűnözők nyomára bukkanjanak” – mesélte a Hír24-nek Klapka, akivel az utóbbi hetekben folyton történik valami. Szombaton az egyik telephelyét őrző kutyák támadtak egy kislányra. “Nem először járt ott a gyerek, a nagybátyjával, a telep őrével. Ám most egy szőrös csizma volt rajta, a kutya amikor meglátta, beleharapott, a kislány pedig elesett. Az alkalmazottam próbálta védeni a gyereket, de ő is megsérült” – mesélte Klapka.
A vállalkozó elmondta, hogy nagyon sajnálja a kislányt, de nem érzi magát felelősnek a történtekért, ugyanis az eset zárt magánterületen történt.

A kislányon a hírek szerint több plasztikai beavatkozást kell majd elvégezni, a telephely dolgozója ellen eljárás indult – tudta meg a Tények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik