Szórakozás

Lefülelték a vasúti kábeleket lopó bandát

Tetten érték, majd elfogták a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajokat Vas megyében.

Hét alkalommal is súlyosan veszélyeztették a vasúti közlekedés biztonságát azok a tolvajok, akiket végül tetten értek és elfogtak a rendőrök Vas megyében – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

Az acsádi vasútállomás közelében, a GYSEV vonalán, még tavaly hat esetben, idén pedig egy alkalommal lopták el a biztosító berendezés kábeleit a tetten ért tolvajok – írta a közleményben Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A főkapitányság vasúti alosztálya több esetben is figyelőszolgálatot szervezett, a lehetséges kereskedelmi átvevőhelyeken pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a vasúttársaság munkatársaival közösen ellenőriztek a rendőrök.
A kitartó és szakszerű rendőri munka eredményeként január 15-én az éjszakai órákban három embert – két férfit és egy nőt – értek tetten, amikor ismét kábeleket kíséreltek meg ellopni. A rendőrök mindannyiukat őrizetbe vették.
A gyanúsítottak a lopásokkal több mint hárommillió forint kárt okoztak, cselekményükkel súlyosan veszélyeztették a közlekedés biztonságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik