Szórakozás

Hernádi Judit lánya egy szegedi zenekarban énekel

Czutor Anett távozása után, Tarján Zsófia, Hernádi Judit lánya lett a Honeybeast új énekesnője.

A szegedi Honeybeast zenekar lemezfelvételük felénél tartott, amikor kiderült; Czutor Anett–korábbi beszélgetésünkben kifejtett okok miatt– a továbbiakban nem tud énekesnőként dolgozni. Helyét, viszonylag gyors keresés után egy fiatal lány, Tarján Zsófia Rebeka, Hernádi Judit színésznő lánya fogja betölteni.

– Épp a Cadillac records című filmet néztük rocktöri órán, ami tele van olyan szituációkkal, ahol nagyon gyorsan szereznek embereket zenekarokba – kezdett a megkeresés történetébe Zsófi. – Elgondolkoztam azon, hogy manapság miért nincs ilyen lehetőség. Miért kell mindent nyögvenyelősen megszerezni? Ezekkel a kérdésekkel jöttem ki a tanteremből, és épp szembe jött velem Zsoltika (Kővágó Zsolt, a Honeybeast billentyűse-a szerk.), és egyből felajánlotta nekem ezt a lehetőséget. Nem hittem a fülemnek, de tudtam, hogy sorszerű és csinálnom kell.

Bencsik-Kovács Zoltán, a zenekar vezetője és gitárosa elmondása szerint nagyon szkeptikusan hallgatták meg  Zsófit Szegeden, mert úgy gondolták Czutor Anett pótolhatatlan. „Nem csak fantasztikus énekes, hanem egy nagyon intelligens, kulturált nő, aki a hangi adottsága mellett zenét szerez, szöveget ír, érti a rezdüléseinket és azt is, hogy miről szól a Honeybeast. Nem hittem, hogy találunk egy olyan embert, mint Zsófi, aki tökéletesen kitölti azt az űrt, amit Netti hagyott maga után, hiszen őt is az előbbihez hasonló szavakkal tudjuk jellemezni.”

Fotó: Bozsó Krisztián

Kíváncsi voltam, hogy Tarján Zsófia is ugyanígy gondolja-e, hiszen korábban a Cenobite-ban teljesen más stílusban, death metalban; a Balkan Fanatikban pedig rapben próbálta ki magát.
– A Cenobite-ot 19 évesen, a lázadó korszakomban nagyon élveztem, de két és fél év után már nem éreztem magamban azt a tüzet, ami ehhez kellett. Tavaly kaptam egy színházi szerepet (Egy színésznő lánya- a szerk.), és azután mondta több szakember, hogy foglalkoznom kellene az énekléssel, mert látnak bennem tehetséget. Onnantól kezdve vettem ezt komolyan, énekórákra jártam, s eldöntöttem magamban, hogy ezt a művészetet nem csak alkalmazni, hanem tudni is szeretném – mesélte Zsófi, aki érdekes módon az első meghallgatására többségében Czutor Anett saját szövegeit, dalait választotta ki, tehát valamilyen szinten azonosulni tudott az elődje által képviselt értékekkel. – Még nem találkoztunk, de gondolkodásmódban szerintem akadnak közös pontjaink– tette hozzá Bencsik- Kovács Zoltán bólogatása kíséretében.

Anett korábbi beszélgetésünk alatt szintén sorszerűnek nevezte az eseményeket, mivel 3-4 éves korában Szegeden, panelházuk belsejében Hernádi Judittal játszott közösen egy tévéjátékban, anya-lánya kapcsolatot. Így végül is most a „testvére” vette át a stafétabotot tőle, habár nem a legkellemesebb időpontban, ugyanis Zsófi a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakos diákjaként épp a vizsgaidőszak kellős közepében jár Pestről Szegedre. De szerinte „nincs megállás, feladás”, mert szeretné, ha minden akadályozó tényező ellenére működne a zenélés és az új lemez elkészítése. Emiatt a fényképeinken is megörökített egész napos próbákkal készülnek az új formációt bemutató első, február 16-ai koncertjükre, mely a szegedi Rongy Kocsmában lesz.   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik