Szórakozás

Hatalmas bűnt követett el a TV2 egykori sztárja – elítélik

A lovári cigányok szerint főben járó bűn a válás. Igaz, ezt a mai huszonévesek már nem veszik komolyan. Bódi Margó a roma tradíciókról mesélt.

Először csak a rokonok és a barátok suttogtak róla, majd a minap Gáspár Laci is megerősítette a hírt, miszerint felesége elköltözött tőle. Az énekes és Renáta már nem hisznek abban, hogy visszatalálhatnak egymáshoz, így Laci valószínűleg hamarosan kétszeresen is elvált férfi lesz. Ez pedig az idősebb romák megítélése szerint bűnnek számít.

Bódi Margó – aki köztudottan tiszteli és betartja a roma tradíciókat – Gáspárék apropóján fejtette ki véleményét a válásról. Az énekesnő szerint az ő kultúrájukban ez főben járó bűn.
“Ha egy nő tiszteletlen a férjével, ha nem szófogadó, annak a házasságnak lőttek” – vélekedik Margó, akit úgy neveltek, mindegy mit csinál a férj, a tiszteletnek meg kell lennie.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

“Egy férfinak és egy nőnek is be kell tartani bizonyos szabályokat. Legalábbis a lováriak szerint” – fejtette ki Margó, és hozzátette, vannak helyzetek, amelyekben a nőnek semmi keresnivalója.
“Én nem szólok bele Guszti üzleti ügyeibe, ő meg nem jön oda belekeverni a rántásomba” – mesélte a Mokkában mosolyogva.

Margó úgy tapasztalja, hogy a mai fiatalok már nem veszik annyira komolyan a házasságot, mint az ő korosztálya: “Nem jól vannak nevelve a fiatal lányok” – szögezte le.
A  roma asszony saját fia, Csaby válásáról is beszélt, elmondta, hogy rettenetesen mélyen érintette, és kikészült az ügytől. “Akkor én egy kicsit meghaltam” – vallotta.

Bár közte és Guszti között soha, egy pillanatra sem merült fel a válás gondolata, Margó elmondta, ha valamikor különváltak volna útjaik, a hagyomány szerint soha többet nem találkoztak volna.
“Ha szembejön az utcán, átmentem volna a másik oldalra. Az elvált lovári szülők nem viszik el egymáshoz a közös gyereket. A kicsit az neveli, akinél maradt. Esetleg a tágabb család tagjai átviszik látogatóba a másikhoz” – mesélt a náluk működő szokásrendről Margó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik