Szórakozás

Drámai: nem pótlódik a vérveszteség az elgázolt magyar tévésnél

A vártnál lassabban javul Bálint György - vagy közismertebb nevén Bálint gazda - egészségi állapota. A tévés kertészmérnököt tavaly februárban gázolták el.

Mindenkit megdöbbentett a hír, amikor egy évvel ezelőtt, a 91 éves hírességet a zebrán elgázolta egy autó. Bálint gazdát sokáig élet-halál között ápolták az intenzív osztályon. Sokak szerint az is csoda, hogy életben maradt. Ő azonban nem csak hogy nem adta fel, de ma is aktívan dolgozik, hamarosan újabb könyvvel rukkol elő.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Úgy tudom, a vártnál lassabban javul az egészségi állapota.

Ez egy sokkal hosszabb folyamat, mint amire számítottunk. Nyilván ez a matuzsálemi koromnak is tulajdonítható. A legnagyobb probléma az, hogy a nagy vérveszteség nem akar pótlódni. Ennek az a következménye, hogy indokolatlanul mindig fázom. Ez korábban egyáltalán nem volt rám jellemző. Természetesen egyéb tekintetben is rehabilitációra szorulok, hiszen rengeteg sérülésem keletkezett a gázolás után.

Szellemileg azonban abszolút frissnek tűnik.

Szerencsére ez így is van. Rendszeresen dolgozom, különböző lapoknak írok. Egy könyvön is dolgozom, ami meglehetősen különleges lesz. Összegyűjtöttem azokat a növényeket, amelyek irodalmi és egyéb művészeti alkotásokban szerepelnek. Kiadó még egyelőre nincs, de szerintem hamarosan találok. Eddigi életem során egyébként 26 könyvet írtam.

Változott valamiben a baleset óta? Igaz, hogy az ember egy ilyen fordulópontnál átértékeli az életét?

Fáradékonyabb lettem, és ami igencsak meglepő, idegesebb, ingerlékenyebb is. Néha szinte minden ok nélkül felfortyanok, régebben sokkal jobban tudtam szabályozni az indulataimat. Ezt elsősorban a feleségem érzi meg. Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú életet adott nekem a sors és úgy érzem, hogy a baleset után a ráadás kezdődött. Az ilyen történések után mindenképpen más szemlélete lesz az embernek.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Rengetegen aggódtak és szorítottak önért. Mi a titka annak, hogy ilyen sokan szeretik?

Ezt nehéz megmondani. Biztosan vannak ellenségeim is, de az tény, hogy a legtöbben kedvesek velem. Ismeretlenek is Gyuri bácsinak szólítanak, megállítanak és hosszasan faggatnak. Ez vidámmá tesz engem. Szeretek tanácsokat adni azoknak, akik számítanak a véleményemre. Tény az is, hogy gyorsan, jó kapcsolatokat tudok kialakítani az emberekkel és ők is velem.

Ön kertészmérnöknek vagy inkább tévésnek tartja magát? Hiszen mindkettőként emlegetik?

Azt szoktam mondani, kertész vagyok. Büszke vagyok arra, hogy a fiam és az unokám is ezt a pályát választották, ugyanazon az egyetemen végeztek, mint én. Ez nagyon sokat jelent számomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik