Szórakozás

Gianni elindul élete legveszélyesebb snowboard versenyén

Gianni élete legveszélyesebb versenyére készül.

Az olasz étteremtulajdonos ugyan 3 éves kora óta síel, soha nem indult még országos snowboard versenyen. Pláne nem 3000 méter magasból, ahol egy szinte függőleges falon kell lecsúsznia. Gianni azonban eltökélt, és semmi sem tántoríthatja el tervétől: rajthoz áll Franciaországban a Naturelle Országos Freeride Bajnokságon, a legprofibb snowboardosok között.

Gianni negyven évesen komoly kihívás elé állítja magát és elindul egy snowboard versenyen, Varsban.

„Minden évben elmegyek a hegyekbe csúszni, mert a friss levegő, a hó látványa nagyon nyugtat. De idén nem egy hagyományos snowboard táborra vágytam, úgy gondoltam, megmérettetem magam és elindulok egy versenyen is, amelyet történetesen Franciaország legszebb hegyén rendeznek. Itt a kikapcsolódás és az igazlom is adott”– mesélte Gianni, akitől megtudtuk, vakmerősége egyszer már csúnya véget ért. Huszonhárom évesen ugyanis síbalesetet szenvedett és műteni kellett a lábát. Ekkor váltott snowboardra, amit egyáltalán nem bánt meg, sőt.

„Olaszországban már egyszer részt vettem egy helyi versenyen, de annyira ügyetlen voltam, hogy értékelhetetlen volt a teljesítményem” –  nevetett Gianni, aki azóta sokat fejlődött és február 4-ig, a tábor kezdetéig folyamatos edzésben tartja magát: pilatesezni jár, biciklizik és még a dohányzást is abbahagyta.

„Nem akarom megnyerni a versenyt, de ennek a sportnak nem is ez a lényege. Megvan bennem a versenyszellem, ugyanakkor meghagyom a lehetőséget a fiataloknak. Egyszer ők is öreg rókák lesznek” – jegyezte meg viccesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik