Szórakozás

Űzd el a téli borút, kerekedj fel!

Ha már meguntad a lustálkodást és szeretnél felkelni téli álmodból, akkor ideje, hogy elővedd a térképet és nyakadba vedd a világot. Íme 3 tipp, merre indulj a hűvös, vagy kora tavaszi időben.

Nekem a Balaton…

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a Balaton csak nyáron szép és az igazán jó szabadidős programok is csak a meleg hónapokban nyújtanak kikapcsolódást. Pedig az aktív pihenés a friss levegőn, egy andalító séta a mólónál, télen is garantáltan elűzi a borús gondolatokat. A magyar tenger környező településein hangulatos wellness szállodák, borospincék és természetesen a tó elragadó látványa fogadja a pihenni vágyókat. Hévíz, Keszthely és Balatonfüred továbbra is listavezető a turisták körében, de a déli partot is érdemes felkeresnie annak, aki eddig nem tette.

A száztornyú város bűvöletében

Vándoroljunk egy kicsit távolabb az országhatárunktól, de tényleg csak egy kicsit, hiszen valamivel több, mint 400 kilométerre Győrtől fekszik a száztornyú város, azaz Prága. Az utazási irodák ilyenkor télen is kitűnő autóbuszos kirándulásokat kínálnak, de a bátrabbak autóval vagy vonattal is elindulhatnak a cseh fővárosba. Márciusig a szállodák is akcióznak, egy három csillagos hotel például 5600 forint/fő/éj áron hirdeti szobáit. (Erről bővebb információ a www.medicitravel.hu oldalon olvasható.) És ha már egyszer Prágába visz az utunk, a világörökség részét, azaz a történelmi belvárost, Franz Kafka szülőházát, az Iparművészeti Múzeumot, de a Szent Vitus Székesegyházat a Királyi Palotával mindenképpen ajánlott meglátogatni.

Élmény Erdélyben

A varázslatos Erdély természeti csodái télen is elkápráztatják az odalátogató vendégeket. Ráadásul a kalandra éhes turisták is megtalálhatják kedvenceiket, hiszen a Görgényi-havasokban például motorosszán túrák, a Békás-szorosban jégfalmászás, a Naskalata-völgyében pedig kutyaszán túrák várják az adrenalin őrülteket. A Fogarasi-havasok egyik legszebb gleccservölgyében pedig, Közép- és Kelet Európa egyetlen jégszállója tartogat maradandó élményeket. Ha eddig nem láttad Erdélyt, most eljött a Te időd, a www.erdelyiturak.ro-n kedvedre mazsolázhatsz az útvonalak közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik