Szórakozás

Kamerák előtt bántalmazták a TV2 sorozatsztárját

Társadalmi szintű problémára hívja fel a figyelmet Ullmann Mónika, aki bántalmazott nő szerepébe bújt.

A Jóban Rosszban forgatókönyvíró-csapata jó ügy mellé állt, és a A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) egyesülettel együttműködve hívja fel a figyelmet a komoly társadalmi problémára.

Ullmann Mónika, aki néhány hónapja állandó szereplője a sorozatnak, bántalmazott nő karakterébe bújt. A színésznő örömmel vállalta a felkérést, holott – mint ahogyan elmondta – soha nem tapasztalta meg a bántalmazást, és a környezetében élő nőknek sem kellett ilyet átélniük.

Mónika úgy véli, hogy a családon belüli erőszak soha nem az első pofonnal kezdődik. “Amikor odáig fajul a dolog, hogy fizikai bántalmazásra kerül sor, addigra az agresszor fél már lelkileg legyengítette a partnerét” – vallja a színésznő, aki azt is hozzátette, az ő karaktere, Andrea tipikus eset, aki saját magát hibáztatja az elcsattant pofonokért.

“Ha az emberrel ilyesmi történik, gyakran nem tud vele mit kezdeni, szégyelli, hogy olyan valaki bántja, akit szeret. De talán ha a sorozatban, egy fikciós történeten keresztül mutatjuk be, az segíti a tisztánlátást” – vélekedik Mónika.

A sorozat nézőit a készítők az érintett epizódok végén látható felhívással ösztönzik arra, ha Andrea történetéhez hasonlót élnek át vagy tapasztalnak környezetükben, ne menjenek el melette szó nélkül, hanem keressék fel a családon belüli erőszak ellen küzdő szervezet munkatársait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik