Szórakozás

Négy évre ítélték a fiát és szomszédját bántalmazó kunpeszéri férfit

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kunpeszéri férfit, aki egy szóváltást követően bántalmazta saját fiát és a gyermeke segítségére siető szomszédját.

A 47 éves, nyolc általánost végzett, büntetett előéletű Strasszer Ferenc 1988 és 2007 között élettársi kapcsolatban élt egy asszonnyal, két közös gyermekük született. A férfi italozó életmódja miatt kapcsolatuk megromlott, a nő a gyermekeivel a Bács-Kiskun megyei falu egy másik házába költözött, ahová a vádlottat 2010 nyarán befogadták. A férfi ott is folytatta az italozást, ezért rendszeresek voltak a veszekedések közte és családtagjai között.

A segédmunkásként dolgozó vádlott 2010. szeptember 1-jén is nagyobb mennyiségű bort fogyasztott, lerészegedett. Arra kérte a fiát, hogy menjen el vele az italboltba, gyermeke azonban nem akart az apjával tartani, ezért veszekedni kezdtek. A vitába bekapcsolódott az asszony is, akit a vádlott arcon ütött.

A szóváltást látva a vádlott hazatérő lánya segítséget kért a szomszédtól. Amikor a férfi megérkezett a házhoz, a vádlott éppen volt élettársát ütötte és lökdöste. Emiatt a fia a vádlottat az udvarra tuszkolta. Ott a vádlott kapát ragadott, és azzal fejbe vágta neki háttal álló fiát. A szomszéd ezt látva próbálta megfékezni a vádlottat, s azt is közölte, rendőrt hív, ekkor azonban Strasszer Ferenc szemből, nagy erővel fejbe csapta.

A szomszéd férfi az ütéstől a földre esett, bal lába maga alá fordult, és kificamodott. A fejre mért ütéstől rövid időre az eszméletét is elveszítette. A környékbeliek hívtak hozzá mentőt, akik kórházba szállították. A szomszéd sérülései három hónap alatt gyógyultak be, szakértői vélemények alapján a fejre mért ütés közvetlen életveszélyes állapotot is okozhatott volna. A fiú nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a bíróság szerint nem a vádlotton múlt, hogy nem tört be a koponyacsontja.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla elrendelte egy korábban kiszabott kétéves szabadságvesztés letöltését is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik