Szórakozás

Az alkohol ölte meg a botrányos zenészt

Halálra itta magát a rocktörténelem egyik legnagyobb botrányát kirobbantó legendás gitáros.

Múlt hét elején kihívták a rendőröket Bob Weston szomszédjai, miután gyanús volt nekik, hogy nem jön ki lakásából a szebb napokat is megélt rocker. A lakók félelme pedig jogos volt, mert a járőrök a hatvannégy éves zenész holttestére bukkantak. Azóta pedig el is végezték a boncolást, mely megállapította a gitáros halálának okát. Eszerint gyomorvérzése, májzsugora és a torokbántalmai is voltak, így nem meglepő, hogy elhunyt. A betegségeit valószínűleg a hosszú ideje tartó alkoholizmusa okozta.

Weston a Fleetwood Mac második felállásának tagjaként vált híressé. A hetvenes évek elején két albumot is felvett a legendás bandával. De hiába tartotta kivételes tehetségnek mindenki, mégsem a gitártudása miatt emlékeznek a legtöbben a nevére. A Mac 1973-as turnéján a zenekar vezető Mick Fleetwood rájött, hogy a felesége Bobbal csalja. Westont azonnal kirúgták, de a többi tagot is megviselték a történtek, ezért otthagyták a koncertkörutat, és a világ különböző részein próbálták meg rendezni gondolataikat. Azonban a menedzserük a legkevésbé sem törődött a lelki bajaikkal, neki a bevétel volt az elsődleges. Ezért új, a régiekre hasonlító tagokat szerződtetett, és Fleetwood Macként küldte ki őket a színpadra. A közönség azonban nem ette meg az átverést, és gyakorlatilag mindenki beperelte a bandát, aki a pénzéért cserébe csak a hamisított kedvenceit kapta meg a koncerteken. A botrány csaknem végleg megpecsételte a Mac sorsát, ám ekkor jött Stevie Nicks és Lindsey Buckingham, akikkel sokkal nagyobb sikereket értek el, mint korábban bármikor.

Bob ezt követően több zenekarban és szólóelőadóként is próbálkozott, de nem sikerült újra a csúcsra érnie. Viszont örökre megmaradt az emberek fejében, mint a férfi, aki majdnem Fleetwood Mac végét okozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik