Szórakozás

Itt a farsang, itt van újra

Január 6-án, vízkeresztkor hivatalosan is elindult a farsangi időszak. Maskarásokkal telnek meg a báltermek. Ideje nekünk is belebújnunk egy alkalomhoz illő öltözetbe.

Álarcok a múltból

Beöltözni mindenki szeret, de azt biztosan kevesen tudják honnan indult a farsang eredete. A mulatozás vízkereszttől hamvazószerdáig tart, a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep. A 16-17. században bujaságot sugárzó szokásai miatt tiltották a kavalkádokat, napjainkban ennek már halvány utórezgéseit sem érezzük. A farsang tetőpontja a farsang farka, vagyis a karnevál, a húshagyókeddig tartó utolsó három nap, mely szigorúan a mulatságról szól és a télbúcsúztatásról. No és, hogy mi is megfelelően űzzük el a hideg időszakot, íme néhány ötlet, mit öltsünk magunkra a modern bálokban, bulikban.

Ne félj az átváltozástól

Ma már nemcsak az iskolákban és az óvodákban farsangoznak a gyerekek, a felnőttek is egyre nagyobb kedvet kapnak a fergeteghez. A maskara választás első szempontja az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkbe, hiszen éppen erről szólnak az elkövetkező hetek. A változatosságra azonban szükségünk van, így nyugodtan viseljünk olyan jelmezt, amiről nem is hinnénk, hogy szívesen magunkra öltjük: legyen az meghökkentő, vicces vagy éppen nagyon szexi textil. Nőknek a klasszikus hercegnő stílust, a barokk ruhacsodákat ajánljuk, a bátrabbak viszont az ápolónő, a manócska és a cica jelmezt is kipróbálhatják. A férfiak Supermantől kezdve, Robin Hood és a kalózok rongyos hacukáján át, a reverendáig bármit fellelhetnek egy jól felkészült kölcsönzőben. A kiegészítőkről pedig sose feledkezzünk meg: harisnyakötő, kalap, korona, kard, vagyis minden ami az összhatásra rádob egy lapáttal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik