Szórakozás

Fehérvári ralisokkal autózott Madár, a világbajnok

Erdei Zsolt leginkább támogatókat, szponzorokat hozott a versenyre, de Matók Ádám fehérvári ralis kérésének nem tudott ellenállni. Két gyorsasági erejéig a navigátorülést foglalta el Toba Zoltán fehérvári versenyző Citroën Saxo kocsijában.

Erdei Zsolt életében először vett részt úgy raliversenyen, hogy maga olvashatta az itinert, miközben alatta sírt a vasmasina.
Erdei Zsolt: „Hatalmas élmény volt ez a szilveszteri rallye a Hungaroringen. Talmácsi Gábor barátomat szerettem volna megnézni, és szurkolni neki, hiszen Répa Katával egy autóban indultak a versenyen, sőt, nagyon szép eredményt futottak, ezúton is gratulálok nekik. A magyarországi menedzsmentem, Ferencz Róbert és Pálfai Károly pedig nemrég karolták fel a Tobak Team versenyzőjét, Matók Ádámot, így természetesen meglátogattam őket is. Ott egy baráti beszélgetés alatt Ádám viccből megkérdezte, nem ülnék-e be a navigátori székbe Zoli mellé, mire én halálosan komolyan azt válaszoltam, hogy “dehogynem, bármikor”. Mire észbe kaptam, már a bukósisak a fejemen volt. Szeretem a sebességet, az autókat, így szívesen ültem be Zoli mellé és várakozással tekintettem a versenyre. Szuper élmény volt, még úgy is, hogy nem volt egy nagyon gyors az autó, mégis soha nem gondoltam volna, hogy 120 lóerő néha ilyen sok lehet…Voltak izgalmas bukkanók és kanyarok, éveztem az egészet. Szívesen kipróbálnám máskor is, így Ádámmal már egyeztettük, hogy a tavaszi tesztelés alkalmával sort kerítünk egy következő autózásra. Már várom!!!”
Tobak Zoltán: Az autóverseny önmagában is élvezetes, izgalmas sport. De Erdei Zsolttal egyenesen felemelő érzés. Jó érzés volt a világ legütősebb emberével együtt autózni – mondta Tobak Zoltán, a Fehérváron összeácsolt Zichy ligeti jégpályán, ahol kisfiát pörgette a jégen, hiszen Zoli évekig hokizott, így a jég sem idegen tőle.
Matók Ádám: „Madár egy igazi Gladiátor, minimális félelmet sem mutatott amikor autóba szállt, és örülök, hogy elfogadta a felajánlásunkat. A rallye sokakat megfertőz, és remélem Zsolt is átérezte azt a hangulatot és atmoszférát, amely ezt a rendkívüli sportágat körülveszi. Annyira tetszett neki a versenyzés, hogy megbeszéltük, a tavaszi tesztelések alkalmával beül majd mellém pár alkalommal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik