Szórakozás

Fogadom, hogy megfogadom: a 10 leggyakoribb újévi ígéret

pihenes(1024x768).png (pihenés)
pihenes(1024x768).png (pihenés)

Minden év minden első perce és órája az újévi fogadalmakról szól. Ugye te is tettél saját magadnak egy ígéretet? No és be is fogod tartani?

„Megfogadom, hogy idén…” – a bűvös mondatkezdés, amely nélkül nem is lenne igazi az újév. 2012-ben is röpködtek az éterben a fogadalomtételek, a 10 leggyakoribbat a Győr24 is csokorba szedte.

1. Többet nem gyújtok rá

    A dohányzás leszokásáról való eskü idén is csúcstartó. A füstölgő rossz szokás az erős dohányosoknak és az alkalmi pipázóknak is nagy kihívás, mégis sokan úgy vélik, a szilveszteri fergeteg majd segít abban, hogy túltegyenek cigi kényszerükön. És akkor jön a következő mondat: „Majd holnaptól!” Mert ugye milyen szilveszteri buli az, ahol a delikvens nem dohányozhat. De van egy jó hírünk a bagósoknak: január 1-től számos szankció segít a leszokásban.

    2. Csak semmi szesz

      A cigaretta kistestvére az alkohol. Sajnos egyre többen ígérik meg saját maguknak, és természetesen családtagjaiknak, hogy a következő évben nem emelgetik olyan sűrűn a poharat. Van, akinek egyedül is sikerül, de folyamatosan nő azoknak a száma, akik egy elvonókúrára bízzák sorsukat. A segítség nem szégyen, sőt, ez is egy szenvedélybetegség, amiből ugyan úgy ki kell gyógyítani a beteget.

      3. Mennyit mutat a mérleg?

        Az ünnepekben felcsúsztak a kilók? Nem baj, ha egyébként nem küzdöttünk súlyfelesleggel. De ha amúgy is elkel egy kis fogyókúra, akkor ismét jön a fogadalomtétel: „Lefogyok!” És megindul a harc a csokik és a péksütemények ellen, éljenek a gyümölcsök, zöldségek! Nem árt utána nézni egy kis fogyi-tippnek, elsősorban olyannak, amit első olvasatra is betarthatónak vélünk.

        4. Irány az edzőterem!

          A fogyókúrás fogadalommal egy időben a sport is fókuszba kerül, hiszen nem elég egészségesebben étkezni, a mozgás is elengedhetetlen. A nők elsősorban a futást és az egyre divatosabb zumbát választják, míg a férfiak az edzőteremre és a focira esküsznek.

          5. Idén többet pihenek

            Az év végi hajrá bizonyára mindenkiben nyomot hagyott, és sokan elgondolkodtak rajta kell-e ez a feszített tempó. Nos, nem szabad túlhajszolni magunkat, így ha már a fogadalomtételekről van szó, újévkor – már csak a család miatt is – kérjünk és adjunk magunknak valamivel több szabadidőt.

            6. Stop a költekezésnek

              „2012-ben nem költekezem annyit!”- ismerősen cseng ez a mondat is. Na és ki fogja betartani? Ugye ez már egy nehezebb kérdés, hiszen ma már minden a pénzről szól, lassan levegőt is pár száz forintért lehet majd kapni. Persze ebben az értelemben a költekezés a luxus termékekre irányul, például arra, hogy egy hónapban nem kell 3 pár cipőre, 4 táskára, vagy a férfiak esetében 3 számítógépes játékra elszórni a megtakarításunkat.

              7. Hív Itália

                Tavaly is kimaradt a nyaralás? Idén megfogadtad, hogy ha törik, ha szakad, elutazol kedvenc országodba? Akkor már most tervezd meg a kiruccanást, és ne feledd, az időben vásárolt repülőjegy mindig kedvezményesebb, mint az utolsó percekben megváltott tikett. Persze ezt a fogadalmat is beárnyékolhatják rajtunk kívül álló tényezők, de azért próbáljuk meg kötni az ebet a karóhoz, és végre ellátogatni egy másik kultúrába.

                8. Ásó, kapa, nagyharang

                  „Elegem van a szingliségből, 2012 az én évem lesz” – az állandó párkapcsolat dilemma az év első másodperceiben is fúrja az oldalad? Megfogadtad, hogy idén feladod szingli léted és megtalálod életed szerelmét? Hajrá! Itt az idő, hogy belevesd magad a szerelem bugyraiba. Hisz tudod, a fogadalomtételekhez tartani kell magadat!

                  9. Nincs több trágárkodás!

                    Felejtsd el a rút kifejezéseket, hódolj inkább a szép magyar beszédnek. Ugye a nagy ígéretek között ott volt a csúnya szavak mellőzése a szóhasználatodból? Csak győzd betartani, mert ez az egyik fogadalom a sok közül, amelyet bármikor felrúgunk.

                    10. Kevesebbet autózom

                      A dohányzáshoz hasonlóan ebben is segíteni fog az állam. Még pár forint üzemanyagár emelés, és máris könnyebben betartod az esküt. Arról nem is beszélve, hogy egyedül már nem is nagyon éri meg négykerekűbe ülni, na és ha a fogyókúra is szerepel a betartandó feladatok között, akkor pláne le kell mondani a kényelmes közlekedésről.

                      Ajánlott videó

                      Olvasói sztorik