Szórakozás

2011 leghülyébb bűnözői

Az idei évnek is megvoltak a maga speciális bűnesetei és szakmájuk szempontjából "bűnrossz" bűnözői.

Eldugatta a szomszédjával szerelme cipőjét egy nő Németországban, hogy könnyebben elfogathassa a férfit a rendőrséggel. A nő a neten ismerkedett meg a francia férfival, aki hamarosan pénzt kért tőle kölcsön. A nő gyanút fogott és némi netes nyomozgatással kiderítette, hogy tucatnyi szerelemre éhes asszonytól már félmillió eurót csalt ki kedvese, aki ellen ráadásul nemzetközi körözés van érvényben. A nő megkérte egyik szomszédját, hogy dugja majd el a férfi cipőjét, maelyet kirak lakása bejárati ajtaja elé. A lábbelitől azért akarta megfosztani a férfit, hogy az ne tudjon elszaladni. A nem túl ördöngös csapdába besétált a szélhámos, a szomszéd sikeresen közreműködött, a nő telefonált a rendőrségnek, mely elfogta a férfit.

Hamis arany ékszereket próbált eladni egy férfi az Egyesült Államokban a lehető legrosszabb vevőnek: egy rendőrfőnöknek, méghozzá olyannak, akinek ékszerboltja van, hozzá pedig szakértelme. Az eladó egy élelmiszerboltban nézte baleknak és környékezte meg a civil ruhás helyi rendőrfőnököt. Az üzlet visszafelé sült el: a rendőrfőnök azonnal felismerte, hogy a kínált nyakláncok, karkötők hamisak, ezért nem vett, hanem inkább adott: karperecet – valódi acélból, ingyen.

Vajjal ölt embert egy pár Olaszországban: áldozatuk megfulladt a légútjait eltömítő zsiradéktól. A pár azt hitte, meglelte a tökéletes gyilkosság eszközét, nevezetesen, hogy a férfiba erőltetett vaj a fulladást követően hamar elolvad a még meleg testben és eltűnik. A boncolás azonban felfedte, hogy a halottnak vaj van légútjaiban, ebből következőn a párnak meg a fején.

Egy kispénzű diák elvesztett bankkártyájával fizetett egy milliomos két pizzáért az Egyesült Államokban kaján örömmel, ám nem sokáig mosolygott, mert lopás és hamisítás vádjával bíróság elé került. Az 54 éves “potyázó” férfi fogorvos, vagyona 4 millió dollár (800 millió forint) körül van, ám amikor egy bevásárlóközpont parkolójában idegen bankkártyát talált a földön, ahelyett, hogy leadta volna, megtartotta és rögvest rendelt két 20-20 dolláros extrapizzát. A kártyás fizetésnél a diák nevét írta alá, így hamisításért is felelhetett.

Méhsereget loptak egy egyetemről Nagy-Britanniában, összesen négy kaptárnyit. A rendkívül ritka brit fekete méhek idegkutatási program végett voltak az egyetemen. Még májusban tűntek el, de azóta sem bukkantak fel a méhpiacon.

Nemhogy “fapados”, hanem egyenesen fa iPadet vett egy nő az Egyesült Államokban. A 22 éves vevő egy gyorsétterem parkolójában kapott a rendkívüli vételen. Két férfi 300 dollárért kínálta neki a vadonatúj táblagépet. Bár az ár így is jóval alacsonyabb volt a “nem gyanúsnál”, a nő lealkudott belőle 120 dollárt, így még jobban örült “zsákmányának”. Otthon aztán már nem örült, hanem kétszeresen meghökkent. Egyrészt, hogy egy darab fát vett ennyi pénzért, másrészt, hogy milyen tökéletesen “fest” a fagép – meg a duó. A famasina ugyanis látványra egészen pontos hasonmása az igazinak, “gyártói” még a logót is leonardói tökéllyel festették rá.

Rablás közben zárt be egy bank az Egyesült Államokban. A rabló férfi a pénztárosnak odacsúsztatott egy cetlit azzal a szöveggel, hogy “rablás”, a pénztáros azonban nemigen rettent meg tőle, hanem este hét óra lévén, közölte, hogy zár, azzal lehúzta a biztonsági rácsot, és részéről befejezettnek nyilvánította a rablást, még csak azt sem mondta a rablónak, hogy “máskor előbb tessék jönni”.

Zöldségszembesítést tartott a rendőrség Nagy-Britanniában: a zöldségek tulajdonosainak ki kellett választaniuk, hogy melyik céklát, répát, káposztát lopták el az ő kiskertjükből. A szemle előzményeként a rendőrség elfogott két férfit egy zsák zöldséggel és gyümölccsel, a duó pedig nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miként jutott a terményekhez. A rendőrök lefoglalták a zsákmányt és értesítették a környék kertészkedőit. A szembesítés eredményes volt: több termelő könnyen felismerte a maga paradicsomát, káposztáját, cékláját, amivel egyúttal bizonyítékot szolgáltatott a két férfi bűnösségére.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.