Szórakozás

Szlovákia kétharmada idén műfenyő mellett karácsonyozik

A szlovákok többsége számára anyagilag nem megterhelő a Karácsony.

Szlovákia lakosságának 66,3 százaléka műkarácsonyfa mellett tölti az ünnepeket – derült ki egy felmérésből, melyet egy szlovák közvélemény-kutató cég készített, még novemberben, 1022 válaszadó megkérdezésével. A válaszadók 22,1 százaléka élő fát vásárol, körülbelül 7 százalék pedig az erdőből, vagy kertjéből szerzi be a fenyőt.

A válaszadók 70,1 százaléka családi ünnepként tekint a karácsonyra. 59,8 százalékuk hagyományosnak, 55,2 százalékuk pedig békésnek nevezte az ünnepeket. 42 százalék szerint vallási ünnep a karácsony. Az ünnepekről csak a válaszadók 25,2 százaléka gondolja, hogy anyagilag megterhelőek.

A megkérdezettek 51 százaléka csak egy héttel az ünnep előtt került karácsonyi hangulatba, 41 százalék azonban már az adventi időszak elején. Csak a válaszadók 5 százalékának lesz karácsonyi hangulata az ősz végén, mikor elindulnak a karácsonyi reklámok a televízióban.

Az emberek 63,4 százaléka szűk családi körben tölti az ünnepeket, 25,2 százalék azonban a szélesebb családdal karácsonyozik otthon. 3,5 százalék rokonoknál, 2 százalék barátoknál, a hegyekben, illetve egyedül lesz az ünnepek idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik