Szórakozás

Hupikék marad-e a spanyol falu?

P. Horváth Ágnes

2011. 12. 20. 14:53

Szavaztak a hupikék házairól elhíresült malagai falu lakói arról, hogy visszatérnek-e eredeti és hagyományos fehér házaikhoz.

A népszavazást vasárnap tartották a faluban. Péntekre derül ki várhatóan, hogy megtartják-e a házak különleges kék színét, vagy átfestetik fehérre azokat – adta hírül a The Daily Telegraph online kiadása.

Juzcar, az andalúziai falu lakói nem feltétlenül szeretnék visszakapni házaik eredeti fehér színét. Ez derült ki akkor, mikor a Sony, a Hupikék törpikék 3D című film gyártója vissza akarta állítani a spanyol házak eredeti fehér színét. A falut fél éve alakították át hupikékké, amikor megszavazták az első hivatalos Törpfalu helyszínének.

A 250 helyi lakos arra hivatkozott, hogy a forgatás és a házak különleges színe miatt a falu különleges turisztikai vonzerőre tett szert, és több mint 80 ezer látogatót vonzott.

David Fernández Tirado polgármester – akit fél éve csak Törpapának becéznek – hangsúlyozta, hogy a forgatás óta kitűnnek és eltérnek a délspanyol táj vakítóan fehér házai közül.

“A hupikék falak fellendítették a helyi kereskedelmet, javult a közhangulat, és nőtt a foglalkoztatottság” – nyilatkozta a polgármester, majd hozzátette: “Hála a kékségünknek, ismertek lettünk az egész világon”.

Az átalakítás miatt a faluban több mint egy tucat festő dolgozott, és csaknem 1000 liter világoskék festék fogyott el. Külön engedélyt kellett kérni az andalúziai regionális önkormányzattól, valamint a helyi püspöktől is, hiszen még a templomot is kékre festették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.