Szórakozás

Hupikék marad-e a spanyol falu?

Szavaztak a hupikék házairól elhíresült malagai falu lakói arról, hogy visszatérnek-e eredeti és hagyományos fehér házaikhoz.

A népszavazást vasárnap tartották a faluban. Péntekre derül ki várhatóan, hogy megtartják-e a házak különleges kék színét, vagy átfestetik fehérre azokat – adta hírül a The Daily Telegraph online kiadása.

Juzcar, az andalúziai falu lakói nem feltétlenül szeretnék visszakapni házaik eredeti fehér színét. Ez derült ki akkor, mikor a Sony, a Hupikék törpikék 3D című film gyártója vissza akarta állítani a spanyol házak eredeti fehér színét. A falut fél éve alakították át hupikékké, amikor megszavazták az első hivatalos Törpfalu helyszínének.

A 250 helyi lakos arra hivatkozott, hogy a forgatás és a házak különleges színe miatt a falu különleges turisztikai vonzerőre tett szert, és több mint 80 ezer látogatót vonzott.

David Fernández Tirado polgármester – akit fél éve csak Törpapának becéznek – hangsúlyozta, hogy a forgatás óta kitűnnek és eltérnek a délspanyol táj vakítóan fehér házai közül.

“A hupikék falak fellendítették a helyi kereskedelmet, javult a közhangulat, és nőtt a foglalkoztatottság” – nyilatkozta a polgármester, majd hozzátette: “Hála a kékségünknek, ismertek lettünk az egész világon”.

Az átalakítás miatt a faluban több mint egy tucat festő dolgozott, és csaknem 1000 liter világoskék festék fogyott el. Külön engedélyt kellett kérni az andalúziai regionális önkormányzattól, valamint a helyi püspöktől is, hiszen még a templomot is kékre festették.

Ajánlott videó