Szórakozás

A madár, amelyik kétszer született

Egy karvalynak is lehet szerencséje, pedig annyi minden rosszat hall róla mostanság az ember. Emitt a karvalytőkét szidják, amott pedig azért kergetik el, mert olyan csúnya, nagy görbe csőre van.

Ennek az alig egy éves tojónak mindezek dacára óriási szerencséje volt. Persze nem akkor, amikor Nyíregyházán elütötte az a fekete autó. Hanem amikor Polom Csilla észrevette, hogy a földön fekszik, és nem mozdul. Hová viszi az ember ilyenkor a madarat? Ha szerencséje van, és nem lakik messze a Hortobágyi Madárkórháztól, akkor randevút beszél meg a kórház orvosával, félúton találkoznak, és a jószág máris jó kezekben van.

„Mikor megkaptam a madarat láttam, hogy orrvérzése van és a szeme is be volt vérezve. Szerencsére egy röntgen után kiderült: nincs törése, csak agyrázkódása” – mondta a Hír24-nek dr. Déri János. Sokktalanítás és némi pihenés – ennyi kellett csak a madárnak. Sokáig nem is tarthatták volna bent, mert fogságban az ilyen vadon élő madarak még az ételt sem fogadják el. Ráadásul kis testű madárról van szó, amelyik nehezen tűri a stresszt, és akár egy orvosi vizsgálat is annyira fel tudja izgatni, hogy belehalhat.

És a happy end sem maradt el: Déri doktor még egyszer, utoljára megvizsgálta a kis karvalyt és a Hortobágyon szabadon is engedte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik