Szórakozás

Radioaktív nyugdíjkiegészítés

24.hu
24.hu

2011. 12. 15. 13:58

Nyugdíjas bűnbanda üzletelt volna radioaktív anyagokkal

A Jaroslav Spišak rendőrfőkapitány által csak „nyugdíjasklubként” emlegetett csoport ellen emelt vádat az ügyészség radioaktív anyagokkal való üzletelés miatt. A bűnszövetkezet feje 71 éves. Peter Šufliarsky, a főügyészség kiemelt ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője nem pontosította, hogy valójában milyen anyagról is van szó. A sajtótájékoztatón azonban elhangzott: a sugárzó anyagot a nyugdíjasok a volt Szovjetunió területéről hozták volna be, értéke elérte az 500 ezer eurót.

Az üzlet Csehországban zajlott volna, ám végül a csoport úgy döntött, Szlovákiában ütik nyélbe. A szlovák rendőrök cseh kollégáiktól kapták a fülest, február óta figyelték a nyugdíjasokat. „Az akció eredménye, hogy végül sem Csehországba, sem Szlovákiába nem érkezett meg az anyag” – mondta Spišiak.

A csoportot hat szlovák és egy cseh állampolgárságú személy alkotja. Jelenleg vizsgálati fogságban vannak, 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak. Ha Csehországban folyna ellenük az eljárás, akár 16 évet is a rácsok mögött tölthetnének.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.