Szórakozás

Újabb vérengzés az MTV-ben?

Benne van a pakliban, hogy a későbbiekben további létszámleépítés lesz a köztévében - tudta meg a Hír24.

Bár már mindenki azt gondolta, véget ért a köztévében a kirúgáshullám, úgy tűnik, ez nem igaz. Az MTV-ben dolgozó informátorunk elmondta, folyamatos bizonytalanságban tartják azzal kapcsolatban, hogy maradhat vagy sem. Néhány hete ugyanis azt közölték vele, hogy ki van rúgva, de erről hivatalos értesítést nem kapott. Aztán valamiféle titokzatos oknál fogva mégsem küldték el, de állítólag a januári hullámban már ő is benne lesz. Eszerint a jövő évet újabb elbocsátással kezdik a köztévében?

Még nem biztos, hogy a mostani létszám végleges marad

Fotó: MTI / Kollányi Péter

Ráadásul informátorunk szerint az elbocsátásokkor különösen nagy arányban rúgják ki a volt Duna-tévéseket. Állítása szerint már alig vannak az épületben a volt kollégái közül. A rossz nyelvek arról beszélnek, hogy az egykori dunásokkal kötött új szerződések félreérthetők. Úgy tűnhet, hogy friss munkavállalók, nem csoda hát, ha a leépítéskor ők kerülnek a kirúgandók listájának élére.

Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója azt mondja, a volt dunások közül sem küldtek el arányaiban többet, mint a volt MTV-sek vagy rádiósok közül. Mindegyik volt szervezet dolgozóit nagyjából egyenlő arányban érintette az elbocsátás, és mivel a korábbi dunások voltak a legkevesebben, így valóban úgy tűnhet, őket sújtotta leginkább a leépítés. Ha az előbb említetteket számszerűsítjük, akkor kiderül, hogy az összevonást követően a korábbi MTV-ből nagyjából 1500, a rádióból 1100 körüli, a Duna tv-ből pedig kicsivel több mint 500 ember került át az új szervezetbe.

Szabó László a Hír24 érdeklődésére elmondta, még nem biztos, hogy a mostani létszám végleges marad az MTVA-nál. Az, hogy hány kollégával szeretnének tovább dolgozni, az sok mindentől függ: milyenek lesznek a műsorstruktúrák, mennyi lesz a külső gyártás aránya, hogyan alakul a közmédia költségvetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik