Szórakozás

Fegyvert szorított tanára homlokához egy tatabányai fiú

Tár nélküli gázriasztó fegyvert szorított egy 14 éves tatabányai fiú tanárnője homlokához. Akár 5 évet is kaphat.

Az eset egy tatabányai általános iskolában történt. Az osztály dolgozatra készült, a diákok és a tanárnő már az osztályteremben volt, mikor a 14 éves fiú is megérkezett. Ahelyett, hogy leült volna a helyére, egy tár nélküli rozsdás gázriasztó fegyverrel a kezében a tanárnőhöz sétált, majd a pisztolyt a homlokához emelte – tájékoztatott Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tanárnő többszöri felszólítására a fiú végül átadta a fegyvert, majd visszament a terembe, hogy megírja a dolgozatot. Előtte azonban megjegyezte tanárának, hogy ne mosolyogjon, mert a „fegyver” igazi.

Kihallgatása során a diák elmondta, hogy a rozsdás gázriasztó fegyvert tár nélkül találta egy tatabányai méhtelepen, és „brahiból” vitte be magával az iskolába. Azt is tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás, és tár nélkül egyébként sem működik.

A 14 éves fiúval szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik