Szórakozás

A jövő nyomozója

A-csodatevo-rajz(1024x768).png (kristóf rajza)
A-csodatevo-rajz(1024x768).png (kristóf rajza)

Egy kilenc éves fehérvári kisfiú egy éve döntötte el, hogy rendőr lesz. Ajándékot küldött példaképeinek, és nem várt meglepetésben volt része.

Fekete Kristóf szíve hangosabban kezdett el dobogni, amikor a rendőrautó a házuk előtt megállt. Tudta, hogy a rendőrök most érte jöttek.

Közel lakik a rendőrséghez, mindig látja az egyenruhásokat, amikor iskolába megy. Sokszor gondot arra, milyen jó nekik, mert megvédik az embereket. Egy napon aztán, amikor rajzolni ült le a szobájában, egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a papíron nem más kezd körvonalazódni, mint egy rendőrautó. Amikor elkészült vele, kivitte az édesanyjának, és kijelentette: szeretné elküldeni a rajzot a rendőröknek.

Az édesanyja komolyan vette az elhatározást, és postára adta a rajzot. Annyit még ráírtak a lap tetejére, hogy Kristóf is rendőr szeretne lenni, ha megnő, és jó munkát kívántak. Nem kellett sokáig várni, mert értesítés jött, hogy hamarosan közelről láthatja a kisfiú a rendőrautót. Ez a pillanat jött el, csütörtökön délután.

Kristóf beszállt a rendőrökhöz az autóba, és mintha máris közéjük tartozna kihajtottak az M7-es Autópálya Székesfehérvári Közlekedésrendészeti Alosztályára.

Igaz, hogy ő nyomozó szeretne majd lenni, ha felnő, mivel szerinte az „izgibb”, azért jól érezte magát Kaposvári Károly r. alezredesnek a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjének, és Illés Mihály r. alezredesnek, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárának társaságában. Szemmel láthatóan élvezte az autópálya rendőrségen tett látogatást is. Mintha világ életében ilyen komoly emberek társaságában töltötte volna az időt, no és a rendőrségen.

Még a sajtósok kérdéseire is gördülékenyen, választékosan, kedvesen, de nagyon határozottan válaszolt. Felmerült az emberben, biztos, hogy nem szóvivő akar majd lenni? Mivel a jelenlévők tudták mekkora felelősség rejlik már a kérdésekben is, főként, ha kisfiú áll a mikrofon előtt, így aztán ez a kérdés el sem hangzott, nehogy összezavarjuk őt.

Németh-Kész Mónika a főkapitányság szóvivője pedig a helyzet magaslatán állt, és következtek az igazán kisembernek való programok. Beülhetett a papírra álmodott rendőrautóba a gyermek, aztán kipróbálhatta, hogy az üléstől eléri-e egy rendőrmotor kormányát. Igen, állíthatom, ez nehézség nélkül sikerült.

Miután a rendőrmunka „legfontosabb” kellékeit szegről-végről megismerte Kristóf, körbevitték a rendőrségi épületben, hogy legyen fogalma arról is, hol tölt az ügyeletes sokszor éjszakákat és hol végzik el a rendőrök a sok-sok papírmunkát.

Hogy ne merüljön feledésbe a rendrökkel átélt “kaland”, a találkozó végén még ajándékcsomagot is kapott a 9 éves kisfiú. Láthatósági mellényt, fényvisszaverős kulcstartót, baseballsapkát és pólót. Sőt a csomagban színes ceruza is volt,hogy a következő rendőrautót már azokkal rajzolhassa.

Kristóf mutatja a rajzot a rendőröknek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik