Szórakozás

Titokban, sírva buliztak a kirúgott magyar televíziósok

Elbúcsúztak egymástól és a Mészáros utcai székháztól is a kirúgott Duna tévések. Vélhetően többet már a lábukat sem tehetik be az épületbe, ahol sokan több évtizedet húztak le.

Több száz fő gyűlt össze néhány nappal ezelőtt a Duna TV épületében, hogy utoljára találkozhassanak egymással, és elbúcsúzzanak munkahelyüktől, ahol egyesek több évtizedet is lehúztak. Mint ismeretes, az említett televíziót is megérintette az elbocsátás szele, sokakat kirúgtak a közelmúltban. Akadtak olyanok is, akiket új szerződéssel és új munkakörben áthelyeztek a Magyar Televízióba. Ők egy ideig azt hitték, megmenekültek az elbocsátástól, de kiderült, a köztévében sincsenek biztonságban. Közülük többeknek már is útilaput kötöttek a talpára, ráadásul minden indok nélkül.

Az elbocsátottak között akadnak gyermeküket egyedül nevelő édesanyák is. Úgy tűnik, hogy a kirúgásnál a szociális szempontok nem voltak mérvadóak.

Azt, hogy ki kezdeményezte a búcsúbulit, nem lehet tudni, de az biztos, hogy rengetegen megjelentek ott. Sokan nosztalgiázták, vagy éppen utoljára körbe járták a házat. A partin olyanok is tiszteletüket tették, akik egyelőre még az MTV állományában vannak, de szerettek volna még utoljára találkozni régi munkatársaikkal. Az összejövetelen persze könnyes szemeket is lehetett látni. Ez persze nem csoda, hiszen sokaknak nincs új munkájuk, és talán azt sem tudják, mit tesznek karácsonykor gyermekeik elé az asztalra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik