Szórakozás

Hajnali üldözés

Több mint kétszázzal menekült a rendőrök elől egy ittas sofőr. Közel 25 km-en át követték. Ittas járművezetés és közlekedési szabálysértések miatt kell felelnie.

Székesfehérvár belvárosában, a Királysoron figyeltek fel a járőrök kedden hajnalban egy szabálytalanul kanyarodó járműre. Amikor a rendőrautót meglátta hirtelen irányt váltott, a rendőrök pedig követték. Próbálták megkülönböztető jelzésekkel és fénykürttel megállítani, ám ekkor nagy sebességgel menekülni kezdett.

A város külterületén már 180-190 km/h-s sebességgel hajtott, majd Budapest felé az M7-re tért rá, ahol 200-nál is többel ment. Ekkor már három járőrautó volt a nyomában. A pákozdi pihenőnél letérve az autópályáról, Sukoró irányába menekült, ott azonban már a Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei várták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletének, valamint a Székesfehérvári és Gárdonyi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokainak, és a szolgálatot teljesítő járőrök összehangolt, gyors intézkedésének köszönhetően az ámokfutót végül a 8116-os számú úton, Sukoró és Velence között fogták el. Az intézkedésben összesen hat szolgálati csoport vett részt.

A férfi igazoltatása után kiderült, hogy járművét ittasan vezette, elmondása szerint megijedt, hogy megállítják, ezért kerülte el a járőröket, s kezdett menekülni. A gárdonyi rendőrök mintavételre állították elő– közölte Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A 41 éves székesfehérvári lakos vezetői engedélye bánta a hajnali kalandot, azt ugyanis még a helyszínen elvették tőle a rendőrök. Ittas járművezetés, valamint a közel 25 kilométeren át tartó menekülése során elkövetett közlekedési szabálysértések miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik