Szórakozás

Tilos gyerekeknek a Finito

Káromkodások miatt 14 éven aluliaknak mostantól nem ajánlott a Vörösmarty Színház előadása. A színház vezetője szerint azonban 14 éves kortól kötelezővé kellene tenni a darabot.

A verses komédia egy durva ceruzával rajzolt történet, sok kacagással és néhány káromkodással. Lelkiismeretes tanárok előre megnézték a darabot, mielőtt a gyerekek is láthatták volna, és jelezték, hogy nem való nekik. Nemcsak a csúnya szavak miatt, hanem a probléma feldolgozása miatt sem ajánljuk – mondta a Fehérvár24-nek Quintus Konrád, a színház megbízott igazgatója.

Az ifjúsági bérletből kivették a darabot. Helyette az Experidance: Revans c. előadását láthatják a gyerekek.

A Vörösmarty Színház évadjának második nagy színpadi bemutatója volt a Finito. Tasnádi István Nyikolaj Erdman: Az öngyilkos című szatirikus komédiáját írta át. 50-es éveiben járó házaspár egy kisebb településen úgy érzi, hogy az életük kisiklott. A férfi öngyilkos akar lenni, de nem sikerül neki. A történtekből pedig a falu szinte minden embere hasznot akar húzni.

A rendező Hargitai Iván. A főbb szerepekben Tűzkő Sándort, Závodszky Noémit és Kozáry Ferencet láthatja a közönség. Kozáry Ferenc a szenvedő hős, Blondin anyósát alakítja, akinek szájából a gyerekek már nem hallhatják a csúnya szavakat és a káromkodásokat.

Finito – premier a színházban – a Fehérvár Médiacentrum összeállítása

Ajánlott videó

Olvasói sztorik