Szórakozás

Keri a négylábú nyomozó

Brandó utódját évente 100 helyszínen vetik be.

A lendületes, bársonyos fekete szőrű kutya indul az eltűnt emberek nyomába Fejér megyében. Ő az, aki mindig szolgálatban van, lehet éjszaka vagy nappal. A kutyatál mellől, de még a szerelem legforróbb pillanataiból is kiragadják, ha gyalog menekül az elkövető, és azonnal a bűncselekmények helyszínére viszik. Addig megy, nyomról nyomra, míg nyakon nem csípi a rács mögé valót.

A három éves nyomkövető kutya még fiatalnak számít. Egy évesen kapta meg minősítését, azóta évente mintegy száz helyszínen vetik be. Voltak már sikerei, ám a világhír még várat magára, mert az igazán nagy teljesítményekhez 3-4 év rutin kell.  Addig is rendszeresen jár kiképzésre, és napról napra gyakorolja a szakmáját. A bűnözők ugyan egyre rafináltabbak, de a kutyakiképzők is haladnak a korral, így Keri erőfeszítései biztosan meghozzák a sikert.

A nyomozó páros

Ahhoz, hogy nyomkövető kutya legyen valakiből jókor, jó helyre kell születni. Csakhogy Keri esetében a pillanat egyáltalán nem nevezhető jónak, mert egy szerencsétlenség indította el a pályán. Rudniczai Rudolf törzszászlósnak, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi kutyavezetőjének még ma is elszorul a szíve, ahogy a három évvel ezelőtti történetről faggatom.

Brandó volt az ő jobb keze. Az ugyancsak nyomkövető kutyust hét évesen, betegség miatt kellett elaltatni. Sok száz helyszínen járt. Volt, amikor késes rabló nyomait követte egészen a saját lakásáig. De neki köszönhetően került sittre az a betörő is, aki miatt Fehérváron meghalt egy idős ember, annyira megriadt, amikor betörtek hozzá. A többszörös bűnöző azóta is bűnhődik.Három éve nincs már Brandó, de rendőr társa soha nem felejti el, ahogy kikövetelte magának a fagyit, amikor a többiek is fagyiztak.

Az okos kutya története már sajnos a múlté, de ha Keri bizonyít, egy kicsit róla is megemlékezünk majd megint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik