Szórakozás

Bőröndben utazott a fiatal nő

Járataikon megszaporodott csomaglopások miatt szerveztek figyelőszolgálatot a Kunság Volán munkatársai. Az adatokból az derült ki, hogy a rejtélyes csomageltűnések Székesfehérvár-Dunaújváros viszonylatában történtek.

Kapcsolódó cikkek

Vasárnap egy fiatal nőre figyeltek fel, aki azzal keltette fel a volán alkalmazottak figyelmét, hogy bár csomagot helyezett el a busz csomagterében, amikor leszállt nem vitte azt magával…

A nyár óta több bejelentés érkezett a Kunság Volán Zrt. kecskeméti irodájába arról, hogy utasok csomagjai tűntek el a társaság járatain. A lopások különböző időpontokban történtek, de szinte azonos járatokon. A társaság ebből kiindulva figyelőszolgálatot szervezett a Székesfehérvár-Dunaújváros útvonalon közlekedő járatokra. Vasárnap késő délután eredménnyel jártak. A társaság emberei akkor fogták el és tartották vissza a rendőrök kiérkezéséig a 21 éves fehérvári nőt, amikor éppen más bőröndjével készült távozni Perkáta buszmegállóban.

A megállapítás szerint a székesfehérvári lakhellyel és dunaújvárosi tartózkodási hellyel bíró fiatal nő Székesfehérváron szállt fel a Kecskemétre tartó járatra. Egy bőröndöt helyezett el a busz csomagterében, ami már akkor gyanúsan könnyűnek tűnt a társaság bepakolást szemmel kísérő embere szemében. Valamennyien felszálltak a buszra. A fiatal nő Dunaújvárosban a Dózsa térnél leszállt. Egy darabig figyelte ki melyik bőröndöt veszi ki, de ő a sajátját nem vette magához. Nem is szállt vissza. Csomagja egészen Kecskemétig utazott, viszont később derült ki, hogy üres. Miután elment a busz beállt egy másik, ahol figyelemmel kísérte a bepakolást, majd egy következőkben beálló, Székesfehérvár irányába tartó buszra szállt fel. Perkáta központjában leszállt, kinyitotta a csomagtér ajtaját és egy barna, elegánsnak tűnő bőrönddel sietősen távozott. A társaság buszon ülő két embere ekkor lépett elő és a sofőrrel együtt hárman maradásra bírták a nőt. A rendőrök kiérkezésekor már azt is lehetett tudni, hogy ki az eltulajdonítani szándékozott bőrönd jogos tulajdonosa. A bőröndben egyébként a ruhaneműk mellett egy laptop, bankkártya és a tulajdonos személyes okmányai is benne voltak. Ez esetben 150 ezer forint lett volna a kár, ha a társaság emberei nem fedik fel a lopást.

A 21 éves székesfehérvári nőt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt. Az adatok szerint a nő 29 rendbeli csomaglopással gyanúsítható, amelyeket ez év áprilisa óta követett el. A lopás mellett más, főként okirati bűncselekményekért is kell feleljen. A megtartott házkutatások alkalmával bőröndök, hajsütővasak kerültek elő. Az értékesebb számítástechnikai cikkeket, laptopokat, fényképezőgépeket, mint kiderült zálogházakban értékesítette. Megélhetésére fordította a kapott összeget. Az általa okozott összes lopási kár egyelőre nem ismeretes, de elsődleges becslés szerint is több százezer forintra rúg az általa okozott kár.

A lopások és más bűncselekmények ügyében megindított büntetőeljárást tovább folytatják a dunaújvárosi nyomozók a 21 éves nővel szemben.

Az eljárást folytató Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonló lopás ért a jelzett vonalon, a jelzett időszak alatt, de eddig nem tett feljelentést, jelezze a nyomozóknak telefonon a 25/510-510-es központi számon, vagy személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Dunaújváros, Szent György úti épületében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik