Szórakozás

Tizenöt határsértőt rejtett a kisteherautó

Szőregen igazoltatták annak a kisteherautónak a sofőrét, amelynek rakterében illegális bevándorlók lapultak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséggel, valamint a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltséggel közös akciót hajtott végre az utóbbi időben megnövekedett illegális migráció kezelése, felderítése érdekében.

December 1-én nem sokkal éjfél előtt a rendőrök figyelmesek lettek egy szerb honosságú személygépjárműre, továbbá a mögötte haladó magyar rendszámú kisteherautóra Szőreg belterületén. Az egyenruhások igazoltatás alá vonták az Audi A6 típusú autó sofőrjét, aki egy szerbiai állampolgárságú férfi, majd ellenőrizték a magyar kisteherjármű szintén szerbiai autóvezetőjét és utasát is. A rendőrök amikor az utóbbi járművet tüzetesebben átvizsgálták, az ajtót kinyitva megdöbbenésükre 15 török határsértő nézett vissza rájuk.

A hajnali órákban megállapították a rendőrök, hogy közülük az egyik török beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, míg egy másik illegális migráns hamisított személyi igazolvánnyal és útlevéllel rendelkezett. Velük szemben így büntetőeljárás indult, míg társaik ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

A több mint egy tucat határsértőt szállító kisbusz sofőrjével és utasával szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel az elsődleges vizsgálat alapján az Audi A6 sofőrje felvezetőként mérte fel a terepet, így ő is megalapozottan gyanúsítható az embercsempészéssel.

A három szerbiai férfit, továbbá a beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt álló illegális migránst a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukról a hétvégén dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik