Szórakozás

Szégyenpadon a szerelmesek városa

A párizsi Roissy a világ legutáltabb repülőtere.

Franciaország legjelentősebb repülőterét, a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-t választotta a világ legutáltabb repülőterének a CNN utazási honlapja, a CNNGO.com. Az utasok kommentárjai és rémálomszerű emlékei alapján készített szégyenlista második helyére a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér került, megelőzve a londoni Heathrow-t.

A szerelmesek városának, Párizsnak a repülőterén évente 60 millióan fordulnak meg. Közülük nagyon sokan panaszkodnak a kellemetlen kiszolgálószemélyzetre, a kifogásolható higiéniás körülményekre, a beszállókapuknál tapasztalt információhiányra. A gasztronómiájukra olya büszke franciák ezen a téren is megbuktak, legalábbis ezen a repülőtéren: a Roissy a közepes színvonalú éttermek és kávézók miatt is az utazóközönség utálatának kereszttűzébe került.

A CNNGO szerint a Roissyt az órákon át rossz sorban várakozó ideges utasok és a házsártos személyzet jellemzi leginkább. Egyébként számos francia utazási portál hasonló tapasztalatokról számolt be: az internetezők a repülőtér kopottas jellegére és a megfizethetetlen parkolási költségekre is panaszkodnak.

A párizsi repülőtér nem először képezi utálat tárgyát. Két évvel ezelőtt a repülőtéri pihenési körülményeket tesztelő kanadai Sleepingairports.net sorolta utolsó helyre a Roissyt, tavaly pedig a francia fogyasztóvédők választották meg az utasok igényeit legkevésbé kielégítő európai repülőtérnek.

A párizsi repülőterek igazgatósága a Le Figaro című napilapban elítélte a CNNGO módszereit, amely tanulmányát utazási portálokon és blogokon megjelent “kávéházi pletykákra” alapozta.

A CNNGO egyébként összeállította a legkedveltebb repülőterek listáját is, amelyet ázsiai városok vezetnek. Szöul és Szingapúr előtt Hongkong végzett az élen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik