Szórakozás

Most múlik pontosan Veca Világa

Már azt hittük az előző X-Faktor sztárja tudja, hogyan töltsön meg egy 12 ezer fős sportcsarnokot, pedig nem.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Nagyot mert álmodni Janicsák Veca és menedzsmentje, amikor Veca Világa címmel „Szuperkoncertet” hirdetett a Papp László Budapest Sportarénába november 6-ára, azaz most vasárnapra. Egy több mint 12 ezer fős sportcsarnokot megtölteni ugyanis – valljuk be – nem kis feladat. Emlékezhetünk: a közelmúltban több külföldi világsztár elhasalt már itt. Britney Spears lélekvesztett show-ján például csak laza csoportokban lézengtek a diszkószűz tinilányok, és Shakira sem rázta teltház előtt azt, amit ráznia kell.

A hétvége egyik fő kérdése most az, hányan lesznek kíváncsiak az előző X-Faktor pacsirtájának új dalaira és az általa elénekelt idegen szerzeményekre, amelyeket a meghívó szerint szimfonikus zenekarral kiegészített rock együttese, népi- és világbajnok táncosok és „soha nem látott óriás videó effektek tesznek majd egyedivé a misztikus mesevilágban, amely egyszerre tartalmaz meglepő és lebilincselő látványelemeket, ad változatos, szívre és lélekre ható, sokrétű zenei élményt.”

Komolyan nem értjük, a vidáman zumbázó csillámpóni és az atlétatrikóban rikkantó Király L. Norbert miért maradt ki a repertoárból, hiszen a legdrágább jegyért csaknem 11 ezer forintot kell kicsengetni. Igaz, a kispénzű hardcore rajongók, nyilván szociális alapon, kevesebb mint 3 ezerért is megtekinthetik a művésznőt a leghátsó sarokból.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Korábban ugye 12 ezer emberről beszéltünk, ám úgy tűnik Vecáék eredetileg megelégedtek volna 8 ezer érdeklődővel; erre enged ugyanis következtetni egy ottfelejtett ültetési térkép az egyik legnagyobb jegyáruház Facebook-oldalán. Rendelésnél azonban kiderül az újabb blama: vasárnap este a koncerteknek nyújtható legkisebb konfigurációval fog üzemelni az Aréna. Ez pedig már csak 4600 fős befogadóképességet jelent; a Symában egyébként kb. ennyi csápoló fér el.

Nem megerősített információink szerint eddig 2400 belépő fogyott, viszont ennek jelentős részét családtagok, támogatók és sajtósok kapták – ingyen. Akárhogy is számoljuk, ez még mindig kevesebb a fél ház felénél. Ha emellett megjegyezzük, hogy a Facebookon alig 900-an jelezték a részvételüket, kiderül: Veca világa valami egészen messzi galaxisban lehet, de itt legalább nem zavarja le őt senki a színpadról.

Távol álljon tőlünk, hogy előre leírjuk a Szuperkoncert szuperségét, ezért szívből szurkolunk, hogy Veca felnőjön a feladathoz, és a meghívóhoz fűzött szavaihoz hűen: amit megmutat magából, az igazán ő legyen (bármit is jelentsen ez), színvonalasan, hitelesen tudjon erőt, gondolatokat átadni azoknak, akik vele együtt éreznek.

Mi jelen pillanatban is együtt érzünk mindenkivel, aki ott lesz…

PONTOSÍTÁS: Cikkünk megjelenése után megkeresett minket a koncertszervező cég, a Danubius Music vezetője, aki cáfolta és pontosította a jegyeladásra és az Aréna befogadóképességre vonatkozó információinkat. Elmondása szerint a 5-6 ezer fős kialakítás mellett közel teltházas koncertre számítanak vasárnap. Hozzátette: Veca gőzerővel gyakorol a fellépésre, a közönség pedig fergeteges előadásra számíthat! A koncert főszervezőjének ellenvéleményét itt olvashatják >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik