Szórakozás

A felismerhetetlenségig megváltozott a magyar színész

Lassan befejeződik az Utolsó rapszódia forgatása. Gyöngyössy Bence Liszt Ferenc utolsó napjait, és a tanítványához fűződő szerelmét vitte filmre.

Alaposan átváltoztatták Jordán Tamást Liszt Ferenc megformálásához: a színészre az ősz parókában szinte rá sem lehet ismerni. A film egyik érdekessége az alkotók szerint az, hogy profi sminkmesterek dolgoztak azon, hogy Jordán Tamás minél hitelesebben formálhassa meg a zeneszerzőt, illetve azon, hogy a női főszereplőt, Sárközi-Nagy Ilonát kellőképpen megöregítsék a három idősíkban játszódó film olyan jeleneteihez, amelyben idős hölgyként meséli el a nagy művészhez fűződő viszonyát.

„A Liszt Ferenc életéről szóló dráma fordulatos cselekményeket, korhű ruhákat, az elmúlt évtizedekben megszokott tévéfilmes látványvilágtól eltérő, gyönyörű képeket mutat be, olyan nagyszerű színészek szereplésével, mint Jordán Tamás, Sárközi-Nagy Ilona vagy Kálloy Molnár Péter. Az Utolsó rapszódia a művész és múzsája szenvedélyes kapcsolatáról szól ” – nyilatkozta Gyöngyössy Bence, akinek filmje az m1 műsorán lesz látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik