Szórakozás

Teljesen összeomlott Keresztes Ildikó – nem emlékszik semmire

Az X-Faktor mentora sokkos állapotba került a párbaj után. Ennek ellenére biztos benne, hogy jó döntést hozott: Tamásnak még érnie kell, Lil C-nek azonban most jött el az ideje.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Keresztes Ildikónak élete egyik legnehezebb pillanatát kellett átélni szombat este. A magyarországi X-Faktor történetében először fordult elő, hogy egyazon mentor két versenyzője került a nézői szavazatok alapján az utolsó két helyre. A második élő show-ban Demes Tamás és Lil C mérkőzött meg egymással a továbbjutásért. Feró Tamást küldte volna haza. Malek Miklós szerint Lil C a legjobb formáját nyújtotta, így ő is Tamás nevét mondta kiesőként. Geszti azonban Lil C mellett tette le a voksát, így ha Ildikó szintén a nigériai származású énekesre szavazott volna, a nézők döntenek. Azonban nem így történt. Az énekesnőelsírta magát és úgy érezte, nem tud választani két “fia” közül.

„Most mit várnak tőlem?… Ez egy olyan döntés, mint amikor egy anyától azt kérik, hogy válasszon a két gyermeke között. Hát tud választani egy anya?” – zokogott Ildikó, majd végül mégis kimondott egy nevet és hosszas gyötrődés után Demes Tamást küldte haza.

„Még most sem vagyok túl ezen az egészen. Csak tátott szájjal álltam és néztem, hogy a közönség hogyan dönt. Tudtam, benne van a pakliban, hogy egyszer erre sor kerül, de még nem számoltam ezzel. Sokkos állapotba kerültem, még arra sem emlékszem, hogy mit mondtak a mentortársaim a párbajdalok után, és kivételesen most hálás is vagyok ezért…” – mondta a Hír24 megkeresésére Keresztes Ildikó vasárnap, egy nappal élete egyik legnehezebb döntése után.

„Az gondolom egy utam és egy feladatom volt: őszintén kimondani azt, amit gondolok, még ha ezzel választanom is kellett két ember között, akiket egyformán nagyon szeretek, és akik egyformán közel állnak a szívemhez. A könnyeim nem a színjáték részei voltak, nem egy szerepet játszottam, mint máskor a színpadon, nagyon megviseltek a történtek, a szívem szakadt meg” – tette hozzá az X-Faktor egyetlen női mentora, aki azt is elárulta, végül milyen szempontok alapján mérlegelt és tette le voksát – többek megdöbbenésére.

„A leginkább az érzelmeim vezéreltek. Nem akartam taktikázni, és 2-2-re kihozni az eredményt, hogy aztán a nézők döntsenek. Egy érvem volt, mégpedig, hogy azt gondolom, október 22-én Lil C egy papírlapvékonysággal, de előrébb tartott érettségben és színpadra termettségben. Jobban készen van erre a szakmára és neki jobban itt van most az ideje, mint Tamásnak” – nyilatkozta Keresztes Ildikó, majd hozzátette: „Most is hiszek a Tamásban, egy borzasztóan tehetséges énekesnek tartom, de tudnom és éreznem kellett, meddig reális hinnem benne. Nagyon remélem, hogy betartja az ígéretét és folytatja tovább az éneklést, különben nem is lenne igazi oroszlán. Minket, oroszlánok ugyanis, nem vet vissza a pillanatnyi kudarc, még nagyobb erővel állunk fel és haladunk tovább a céljaink felé.”

Az énekesnő tisztában van azzal, hogy tánczseni mentoráltja megosztó személyiség, de szerinte ezzel nincs semmi baj, őt sem szereti mindenki, és nem is célja, hogy mindenkinek megfeleljen.

„Nem akarok megváltoztatni senkit, legfőképp nem az énekeseimet. Nem erőltetek rájuk semmit csak azért, hogy szimpatikusabbak legyenek a nézőknek és ezzel több szavazatot szerezzenek. Tavaly Nikolasra sem kényszerítettem olyan stílusokat, amelyek nem illettek az egyéniségéhez, ettől függetlenül szerintem ezernél is több színét meg tudta mutatni. A legtöbb előadó megosztó, de ez a tényeken nem változtat” – vette védelmébe a fórumozók által gyakran támadott versenyzőjét, Lil C-t Keresztes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik