Szórakozás

Szabadtéri fitnessben twistelt az ősbékásmegyeri Szandi

Vidám békásmegyeri életkép Szandival, mini fittnesparkkal, és némi twisttel.

Mikor adjunk át egy szabadtári fitness-játszóteret, ha nem akkor, amikor a hegyekben leesett az első hó? Nos, Békásmegyeren fittyet hánynak a közelgő télnek, és vidám szabadtéri fitnessre invitálják a környék lakosságát. A most elkészült mini fitnesspark mellesleg inkább felnőtt-, mint gyermekjátszótér, és amint azt Pálinkás Andrástól, a helyi önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetőjétől megtudtuk, nagyjából vandálbiztos is. (Azaz, nehéz szétverni.) A mini parkban, mely nem az első, és nem is az utolsó a kerületben főleg zsírégető gépek találhatók, talaja ráadásul különleges gumival borított, így az esetleges esést is tompítja.

Az eseményhez – napjaink pr-szokásához híven – celeb is dukált. A régi ismeretség okán a rendezvény sajtósa Szandit kérte fel, aki három gyermekével és férjével vonult fel a megnyitóra. A szervezők azt is megsúgták, hogy Szandi a helyi lakótelepen élte ifjú éveit, azaz békásmegyeri lány. Bár a lány szót, Szandi először majdnem kikérte magának, néhány pillanat alatt megbarátkozott vele, és még azt is elárulta nekünk, hogy annak idején, tiniként, amikor kortársai cigizve és alkoholos állapotban ténferegtek az embertelen panelrengetegben, ő inkább a Duna-parton futott. Az énekesnő azóta is karban tartja magát, sőt nem csak magát, hanem a házasságát is, hiszen jövőre lesznek 20 éves házasok férjével, a zenész Bogdán Csabával. S hogy mi a hosszú, boldog házasság titka? Nos, Szandi szerint “Szeretjük egymást. Nem magunkat, egymást” – amihez nehéz bármit is hozzátenni. A napfényes reggelen, az egyik kardiógépen állva celebünk még dalra is fakadt, és a Come On Let’s Twist Again dallamaira tekerte és forgatta a karokat.

Közben a mini játszótér is benépesült, sőt néhány szombat reggeli bevásárló is elhaladt a minifitnesst ünneplő minitömeg mellett. Egyik kezükben tömött cekker, a másikban füstölgő cigaretta, mintegy jelezve, hogy a szombat reggeli fitnesst még nem mindenki képzeli egyformán Békásmegyeren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik