Szórakozás

Hirdetés: kölcsön adom a férjemet!

A vajdasági főváros utcáin az utóbbi napokban szokatlan hirdetésre figyeltek fel a járókelők: "Kölcsön adom a férjemet!".

A hirdetés feladója egy hölgy, sőt feleség, aki elhatározta: kiközvetíti férjét az érdeklődőknek háztartási alkalmazottnak, kertésznek, gépkocsivezetőnek, hölgykísérőnek… A feleség agyában – így szól a fáma – akkor pattant ki az ötlet, amikor egy fodrász szalonban barátnőivel cseverészett.

A férj – nevezzük Dragannak – készségesen segít a hölgyeknek ügyes-bajos dolgaik rendezésében, és minden olyan munkában, amit “törékeny voltuk” miatt nem tudnak maguk elvégezni. “Megszakadok a munkában, annyi a dolgom… Hol egy idős hölgyet kísérek el mozgásgyakorlatokra, hol a konyhai lefolyók tisztításában segédkezem, hol kerékpár szelepeket cserélek, vagy falikép elhelyezésében asszisztálok” – meséli Dragan, aki azért, valamilyen rejtélyes ok miatt ódzkodott attól, hogy teljesen felfedje kilétét a szerb hírügynökség tudósítójának.

Dragan egyébiránt vendéglátós volt. Mellesleg masszőr tanfolyamot is elvégzett. Gyakran éppen ilyen feladatra kérik fel. “Ez van, ez a helyzet Szerbiában, valamit dolgozni kell. Foglalkozni kell valamivel, ahhoz, hogy legyen valamit aprítani a tejbe ebben a mai cudar világban” – magyarázza.

Hogy mennyit kér szolgáltatásaiért, megállapodás kérdése. Tulajdonképpen nem tesz mást, mint ugyanazt a munkát végzi el, mint oly sok más férj otthon, de ez utóbbiak kényszerű kötelességből! Rossznyelvek szerint sok, Dragan feleségéhez hasonló hölgy van még széles e Vajdaságban, akik szívesen “kiközvetítenék” férjüket valakinek, csak hozna már pénzt a konyhára.

Dragannak konkurense is akadt. A napokban Újvidéken egy újabb hirdetés jelent meg, effajta szöveggel: “Bármilyen munkára kapható lennék”, és alatta egy telefonszám…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik