Szórakozás

Behúzott kézifékkel indult Vilmos herceg házassága

Csak a szerencsének köszönhette Vilmos herceg és felesége, hogy esküvőjükön nem robbantak le a milliárdnyi tévénéző szeme láttára.

Az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodója – Károly walesi herceg és az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – április 29-én esküdött örök hűséget polgári származású választottjának, Kate Middletonnak.

A londoni Westminster apátságban tartott – világszerte óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért – esküvői ceremónia után Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő fogadást adott az ifjú házasok tiszteletére a Buckingham-palotában.

A fogadásról Vilmos és felesége – a frigy után adományozott címük szerint Cambridge hercege és hercegnője – Károly nagy becsben tartott, agg Aston Martin DB6 Volante kabrióján távozott. A sötétkék, nyitott kocsit, amelyet az idén 63 éves Károly herceg, az uralkodó legidősebb fia még 21. születésnapjára kapott édesanyjától, szalagokkal, színes léggömbökkel és – utalva a frissen kötött házasságra – tanulóvezetői jelzéssel szerelték fel. Az autót Vilmos herceg vezette, feltűnően lassan, mellette Katalin hercegnő integetett boldogan mosolyogva a tömegnek.

Mint kiderült, csak a szerencsének köszönhették, hogy egyáltalán eljutottak céljukhoz, a közeli Clarence House-hoz – Károly trónörökös londoni hivatalához -, és nem robbantak le a felsorakozott százezrek és milliárdnyi tévénéző szeme láttára.

Arthur Edwards, a The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – veterán királyi fotósa, aki több évtizedes munkássága során baráti viszonyba került Károly herceggel, a BBC rádiónak elmondta: az esküvő után beszélgetett Károllyal, és felvetette neki, hogy Vilmosnak “mintha problémái lettek volna” a patinás Aston Martin vezetésével. A trónörökös közölte vele: a látszat nem csalt, ugyanis fia elfelejtette kiengedni a kocsi kézifékjét…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik