Szórakozás

Elárverezik Elizabeth Taylor ruháit

Az esküvői ruhájától kezdve az Oscar-gálákon viselt estélyikig a színésznő számos ruhakölteménye kerül kalapács alá a Christie's decemberi árveréssorozatán.

Többek között Chanel, Yves St. Laurent és Dior haute couture ruhái szerepelnek a New York-i aukcióra szánt tételek között. Sok divattervező, akinek kreációit viselte, köztük Valentino Garavani, Gianni Versace és Gianfranco Ferré, személyes barátja volt – emlékeztetett szerdán Mark Porter, a Christie’s amerikai elnöke.

“A lélegzetelállító ruhák, amelyeket gálákon, díjátadó ceremóniákon, AIDS jótékonysági rendezvényeken vagy éppenséggel Richard Burtonnel tartott esküvőjén vett fel mind itt lesznek, a hozzá való táskákkal, cipőkkel és más kiegészítőkkel együtt, amelyek teljessé tették szupersztárhoz méltó fellépését” – ismertette Porter közleményében.

A december 13-16-ig tartó négynapos árveréssorozat fél évszázad divattrendjét vonultatja fel. Az árverés második napján, december 14-én gálaest keretében kerül kalapács alá a ruhatár 68 darabja.

A legizgalmasabb tételek között van az a 20 ezer dollárra (négymillió forint) becsült Versace színes estélyi kabátka, amelyen a színésznő portréi tűnnek fel híres szerepeiből. A napraforgósárga ruhát, amelyet 1964-ben a Richard Burtonnel való házasságkötése alkalmából öltött magára, előzetesen 40-60 ezer dollárra (8-12 millió forint) taksálták.

A márciusban 79 esztendős korában elhunyt hollywoodi legenda egymilliárd dollárra rúgó hagyatékából másodszor rendeznek aukciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik