Szórakozás

Véres jegesmedve csata az állatkertben

Nőstény jegesmedvék háborúja borzolta a kedélyeket a minap a berlini állatkertben.

Sokkolta az állatbarátokat, amikor pénteken két nőstény, Tosca, a világhírű jegesmedve, Knut anyja és Nancy között harc robbant ki. Már korábban is számtalanszor voltak heves összecsapások a nőstények között azóta, hogy Troll, a hím medve “visszavonult”, a másik hím, Knut pedig elpusztult. A látogatókat annyira aggasztották az ilyen események, hogy levelekben figyelmeztették az állatkert vezetését és szemrehányást tettek az igazgatónak.

Heiner Klös biológus a Berliner Zeitung napilap vasárnapi kiadásának elmondta, hogy a harc a háremépítéssel hozható összefüggésbe, a jegesmedvék között egy új hierarchia van kialakulóban. A pénteki csatában Tosca véresre harapdálta riválisát, Nancyt, utóbbi az egyik szemfogát is elvesztette.

A berlini állatkert három nősténye, Nancy, Katjuscha és Tosca annak idején Knutnak is rendszeresen nekiment, mielőtt az idén márciusban kimúlt. A mindössze négyéves, rendkívül népszerű jegesmedve március 19-én kifutójában pusztult el a látogatók szeme láttára. Knut éppen napozott, majd hirtelen felpattant, remegve körbeforgott párszor és görcsösen a vízbe esett, s kimúlt. Utóbb megállapították, hogy súlyos vírusfertőzés okozta pusztulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik