Szórakozás

Dumbledore legyőzte Yoda mestert

24.hu
24.hu

2011. 09. 16. 15:19

Egy felmérés szerint a brit diákok Dumbledore professzort látnák legszívesebben tanáraik között. Yoda mester és Jamie Oliver holtversenyben második lett.
Korábban a témában:

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban. A szigetországban végzett felmérés során kétezer olyan szülőt kérdeztek meg az iskolai fegyelmezésről, akinek középiskolás gyereke van. 49 százalékuk támogatja a verést és a nádpálca “reneszánszát”, míg 45 százalékuk ellenzi, azaz élésen megoszlanak a vélemények, csupán 6 százalékuk közömbös vagy tanácstalan. Ugyanakkor 91 százalékuk szerint a tanároknak lehetőséget kellene kapniuk a szigorúbb fellépésre diákjaikkal szemben.

Egy pedagógus-szakszervezet viszont azt hangoztatja, hogy javult az iskolai fegyelem, amióta – fél évszázada – a testi fenyítést betiltották a szigetországban.

Ami a büntetési módokat illeti, a “legnépszerűbb” – szülői körben – a “kiküldés”, azaz a gyerek kiparancsolása az osztályteremből. Ezt a szülők 89 százaléka helyesli. A bezárás – a tanítási utáni “marasztalás” – 88 százalékos támogatottságú. A gyerekkel való ordibálás viszont csak 55 százalék szerint üdvözlendő.

A diákokat is megkérdeztek a felmérők a verésről. A közvetlenül “érintettek” 19 százaléka helyeselné a testi fenyítés visszatérését, 71 százalék viszont ellenzi.

A felmérés felvetette azt a kérdést is, hogy kit tartanának tökéletes tanárnak, illetve tanárnőnek. A diákok Albus Dumbledore-t (a Harry Potter filmekből) emelték az első helyre 36 százalékos szavazati aránnyal, a második Jamie Oliver “tévészakács” lett 26 százalékkal holtversenyben a jedilovag-oktató Yoda mesterrel a Csillagok háborújából. Tökéletes tanárnőnek a legtöbben (40%) Harry Potter “szülőjét”, JK Rowling írót tartanák, de Kate Middletonnak,  alias Katalin hercegnőnek is sokan örülnének, ő a negyedik lett 21 százalékkal – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.