Szórakozás

Ma nyitja kapuit a Nemzeti Vágta

A Hősök terén 72 település lovasa száll harcba szeptember 14-18. között a 10 millió forintos fődíjért és a '48-as huszárszablya vándordíjáért.

A Nemzeti Vágta 12 előfutamával együtt az ötnapos rendezvény alatt összesen 500 ló szerepel majd, akik számára egy 2500 négyzetméter istállóterületet, 200 köbméter forgácsot és 30 000 liter vizet biztosítanak a szervezők. A 2 és fél körös versenytávot egy 6200 négyzetméter területű és 500 méter hosszú pályán teljesítik a résztvevők. A pályát összesen 1 km hosszúságú kordon veszi körül. Az események helyszínén: a Hősök terén, az 56-osok terén és az Andrássy úton 8000 négyzetméter ingyenesen látogatható területet biztosít a szervező stáb, ahol összesen 11 lelátó, 2700 férőhellyel, illetve 4 óriáskivetítő garantálja a zavartalan szórakozást.

A városok és falvak ünnepének döntő napján, vasárnap 21 híresség száll versenybe a Fogatvágta-sztárfutam, a Kocsitoló verseny és a Jótékonysági sztárfutam megmérettetésein.

A kulináris élvezetek kedvelői a Bor- és Pálinkafalu kuriózumaiból, illetve az Országkonyha ínycsiklandó ételkülönlegességeiből válogathatnak.
Esténként népszerű előadók, így Holdviola, a Besh O droM és Rúzsa Magdi szórakoztatják a közönséget a Bor- és Pálinkafalu nagyszínpadán.

A pénteki napon pedig egyedülálló látványossággal készül a Class FM Morning Show című műsora. A három őrült műsorvezető szédítő, 50 méteres magasságból közvetíti az adást a Nemzeti Vágta helyszínéről, az 56-osok teréről. A műsor végén ráadásul Vadon Jani bungee jumpinggal kiugrik a felfüggesztett üvegkonténerből.

A Hősök terére húszezer látogatót várnak a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik