Szórakozás

Íme Hollywood legjobban fizetett sztárja

Tyler Perry a Forbes magazin listája szerint egy év alatt 130 millió dollárt (27 milliárd forintot) keresett a népszerű filmes, akinek már saját tévéműsora is van.

Perry 2005-ben robbant be a filmvilágba a Diary of a Mad Black Woman című vígjátékkal, amelyet eredetileg színpadra szánt. A kis költségvetésű komédia akkora siker lett, hogy számos folytatás megélt. A színész közben saját televíziós és filmstúdiót alapított Atlantában, és a TBS csatornán Tyler Perry’s House of Payne címmel fut műsora.

A Forbes hétfőn közzétett rangsora szerint a 2010 májusától 2011 májusáig számolt bevételek alapján Jerry Bruckheimer foglalja el a második helyet a legjobban kereső hollywoodiak klubjában. A Karib-tenger kalózai-sorozat producere 113 millió dollárral (23,7 milliárd forinttal) lett gazdagabb. A kalózos film legutóbbi része világszerte több mint egymilliárd dolláros bevételt hozott.

A dobogó harmadik helyén Steven Spielberg áll 107 millió dollárral (22 milliárd forinttal). Igaz, hogy rendezőként utoljára három éve szerepelt a mozikban, de producerként és executive producerként olyan filmeket jegyzett, mint a Transformers 3, vagy a Cowboyok és űrlények.

Elton John, akinek legutóbbi turnéja több mint kétszáz millió dollárt hozott a konyhára, a lista negyedik fokára jutott tavalyi százmillió dolláros bevételével.

Az első ötbe a televíziós guru, Simon Cowell, az X Factor című tehetségkutató műsor atyja jutott még be 90 millió dollárral (csaknem 19 milliárd forinttal).

A tízes toplistán egyébként Tyleren kívül – nyolcadikként – Leonardo DiCaprio szerepelt még a színészek közül. Az Eredet sztárja 77 millió dollárt (16 milliárd forint) könyvelhetett el. A Forbes ugyanakkor megjegyezte, hogy míg DiCaprio színészként keresett ennyit, Perry főkét rendezői és produceri bevételeiből repült a csúcsra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik