Szórakozás

Férjhez ment a világhírű rendező

A Basilicata tartományban levő, tizenkétez er lakosú Bernaldábanmondta ki szombaton a boldogító igent Sofia Coppola rendező.

Bernalda nevét még Olaszországban sem ismerték sokan, most azonban világhírnevet szerzett. Szombat délután itt fogadott örök hűséget egymásnak Sofia Coppola és Thomas Mars, a Phoenix együttes énekese.

Az esküvő helyszíneként a Coppola család egykori szülővárosát választották: Basilicatának ebből a szegletéből indult el 1904-ben az Egyesült Államokba Agostino Coppola, akinek hét gyermeke született: Carmine fiától pedig a rendező Francis Ford Coppola, Sofia édesapja származik. Az esküvőt Bernalda történelmi palotájában, a 19. században épített Palazzo Margheritában tartották Leonardo Chiruzzi polgármester előtt. A Basilicata legszebb kertjének tartott palotaudvaron rendezett esküvői vacsorán helyi specialitásokat szolgáltak fel – az ANSA hírügynökség információi szerint hatvanöt vendégnek.

Bernaldát ellepték a paparazzik, de a meghívott hollywoodi sztárok közül még egyet sem tudtak lencsevégre kapni, hiába állították korábban a kisváros lakosai, hogy Silvester Stallonét látták a szupermarketben vásárolni Nicolas Cage társaságában.

Az biztos, hogy a menyasszony ruháját a tunéziai divattervező, Azzedine Alaia készítette. Francis Ford Coppola és családja 1962 óta jár vissza nagyapja szülővárosába, ahol a rendezőt díszpolgárrá is választották. Az esküvő előtt Coppoláék a Bernaldában élő rokonokat és barátokat hívták meg ünnepi vacsorára. Bernalda lakosai azt remélik, legalább olyan híresek lesznek, mint a közeli Matera, ahol Mel Gibson forgatta A passió című filmjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik