Szórakozás

Négy magyar került nagy bajba az osztrák Alpokban

Helikopterrel mentettek meg több hegymászót, köztük két magyart is a hidegfront miatt támadt hóviharban szombaton az osztrák Alpokban.

Két budapesti hegymászó délután adott le segélyhívást arról, hogy a leesett új hó miatt a Dachstein déli oldalán rekedtek. A térségen átvonuló heves viharok miatt csak fél hétkor tudott a segítségükre indulni az ÖAMTC egyik mentőhelikoptere és a salzburgi rendőrség egyik helikoptere.

Röviddel este hét óra után kezdődött meg a mentésük. Az éjszaka közeledte miatt a mentőhelikopter pilótája úgy döntött, hogy kötelet eresztenek le, és úgy mentik ki őket. Fél órával később kihűlve, de sérülések nélkül a schladmingi kórházba került a két magyar. “Szó szerint az utolsó pillanatban mentettük meg őket. A sziklafalon biztosan nem élték volna túl az éjszakát” – fogalmazott a közlemény szerint a pilóta.

Előzőleg egy másik, kétfős csapatot viszonylag könnyen, a hegyi felvonó segítségével helyeztek biztonságba a Dachsteinen. Az ÖAMTC megerősítette az ORF rádió információját, miszerint ők is magyarok. Az autóklub ügyeletese közölte: tudomása szerint épségben, illetve legfeljebb kisebb sérülésekkel kerültek ki a kalandból.

Ajánlott videó