Szórakozás

Fekete szombat: öt halálos baleset

Összesen 139 közúti közlekedési baleset történt a hétvége első napján.

Öt balesetben öten vesztették életüket, további 20 súlyos, 34 pedig könnyű sérüléssel járt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája vasárnap. A balesetek közül 80-ban nem történt személyi sérülés, csak anyagi kár keletkezett.

Az ORFK felhívja a figyelmet, hogy a rendőrség az európai TISPOL akció keretében országos, átfogó, fokozott sebességellenőrzést végez.

Vasárnap az M0-ás régi szakaszán folyamatosan dolgoznak, ezért az M0-M7 csomópontot is érintő sebességkorlátozás van érvényben. Az M1-es autópályán, a jobb pályán, Győr felé, a 70. kilométerszelvényben hídjavítás folyik, itt kiépített terelés és sebességkorlátozás mellett haladhat a forgalom.

Az M15-ösön mindkét pályaoldalon az 5. kilométerszelvénynél hídjavítás miatt torlódásra kell számítani. Az M3-as autópályán hídjavítás miatt mindkét pályaoldalon a 41-43. kilométerszelvényekben sávelhúzás és 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. Az M30-on a jobb pályán, Miskolc felé az 5-6. kilométerszelvényekben hídjavítás zajlik, ahol 80 kilométer/órás sebességkorlátozást léptettek érvénybe.

Az M7-esen a bal pályán, Budapest felé a 187. kilométerszelvényben szintén hídjavítást végeznek, itt 80 kilométer/óra a maximálisan engedélyezett sebesség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik