Szórakozás

Centrifugát lopott, rendőrkutya buktatta le

Fagyasztott élelmiszert, gázpalackot, pálinkát és mosógépet is lopott a visszajáró tolvaj, akit a csongrádi Rex felügyelő csípett meg.

Nike, a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája azonosított egy férfit, aki az elmúlt egy évben kétszer is betört ugyanahhoz az idős asszonyhoz – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A gyanúsított másodjára szerdán járt a csongrádi Bethlen Gábor utca egyik házában, és a padlásról egy mosógépet és egy centrifugát vitt magával – mondta Szenti Szabolcs.

A csongrádi nyomozóknak a helyszíni szemlén sikerült olyan nyomot is rögzíteniük, amelyről Nike, a csongrádi kapitányság nyomkövető kutyája el tudott indulni. Szimata alapján az utca felé futott, majd járőrtársát egészen az elkövető házáig vezette, és ott a nyomozók meg is találták a lopott tárgyakat – közölte a százados.

A 33 éves gyanúsított mindent bevallott a rendőröknek. Elmondta, hogy ki akarta mosni a ruháit, de már nem volt rá ideje, mert időközben Nike megtalálta. Ez a férfi volt, aki tavaly nyáron is betört az idős asszonyhoz, akkor fagyasztott élelmiszert, pálinkát és gázpalackot lopott el, ez utóbbit most meg is találták nála. A tettest letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik