Szórakozás

Bezár Hugh Grant híres könyvesboltja

Két héten belül bezárni kényszerül Nagy-Britannia egyik leghíresebb könyvesboltja, amely a Sztárom a párom című film alkotóit is megihlette.

Kapcsolódó cikkek

A brit főváros Notting Hill negyedében lévő Travel Bookshop állt a Julia Roberts és Hugh Grant főszerelésével készült romantikus komédia középpontjában. A könyvesbolt már a film 1999-es bemutatója előtt is a turisták egyik kedvence volt, ám hiába vonzott azóta még több filmbarátot a környékre, hatalmas veszteséget halmozott fel a gazdasági válság idején, és tulajdonosa szabadulni kényszerül tőle. Május óta árulja a könyvesboltot, ám vevő még nem jelentkezett rá – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap internetes kidásában.

A hír hallatán most írók és költők egy csoportja felajánlotta, hogy hetente egy-egy napot ingyen dolgoznának a könyvesboltban, ha bármilyen befektető hajlandó lenne megmenteni a bezárástól.

Kampányukat kedd este támogatásáról biztosította Alec Baldwin amerikai filmszínész, aki a hollywoodi filmben Anna Scott (Julia Roberts) barátját alakította. “Szomorú hír ez a mindenkinek kedves Notting Hill-i könyvesbolt számára. Mentsük meg a Travel Bookshopot!” – írta Baldwin Twitter-bejegyzésében.

Az 1979-ben alapított üzletnek 25 éve ugyanaz a tulajdonosa. Simon Gaul azután döntött a végleges bezárásról, hogy gyermekei nem akarják folytatnia a kereskedést.

Az üzletben hétfő óta végkiárusítást tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik