Szórakozás

Világhírű bandától loptak Gesztiék?

Egyre többen gondolják úgy, hogy a Gringo Sztár a Black Eyed Peastől nyúlta le a legújabb slágerüket.

Megoszlanak a vélemények Geszti Péter új zenekarának Szabadulj fel! című számával kapcsolatban. Az interneten számtalan olyan vélemény látott napvilágot, melyek szerint a fülbemászó dal “lopott”, kisértetiesen hasonlít ugyanis a The Black Eyed Peas 2009-es slágerére, az I Gotta Feelingre – írta meg a Bors. A napilap említést tesz az Index egyik cikkéről is, amiben a számot csakutánzatként emlegetik. Mindemellett a YouTube-on egy videómontázs is készült, amiben felhívják a figyelmet a hasonlóságra.

Geszti cáfolta a vádakat, szerinte két teljesen más dalról van szó. “Más az énekdallam és a tematika is” – hárított a zenész, majd hozzátette: zenei ügyekben, ahogy korábban, úgy most sem ő az illetékes, hiszen nem zeneszerző, hanem dalszövegíró.

Geszti álláspontját a lemezét megjelentető BMC kiadó vezetője is megerősítette. Gőz László a Borsnak úgy fogalmazott, “trendkövetésből származó véletlen hasonlóságról beszélhetünk, ami főként a stílusjegyekre fogható”. Bár azt elismerte, hogy a hangnem és a tempó is hasonló, valamint mindkét számban szerepel egy harmóniasor, de ez még szerinte nem jelenti azt, hogy a zeneszerző, Erdélyi Péter bármit is másolt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik