Szórakozás

Hat nap után végre lejött a tévétoronyról a zavarodott férfi

Tűzoltókosárral segítették le kedden egy oklahomai tévétoronyról azt a mentális problémával küzdő férfit, aki közel egy hete mászott föl a harminc méteres magasságba.

A 25 esztendős férfit, aki az elmúlt napokban szinte semmit nem ivott és nem is evett, azonnal kórházba szállították. Ha kiszáradt szervezete rendbe jön, egy mentális betegségekkel foglalkozó intézményben folytatják megfigyelését – közölte Leland Ashley, Tulsa város rendőrségének szóvivője.

A férfi múlt csütörtök óta tartózkodott a Clear Channel tévécsatorna fémcsövekből épült kommunikációs tornyán, a tűzoltók és a mentésben részt vevők ételt és italt is kínáltak neki, és megpróbálták rávenni, hogy lejöjjön, de minden kísérletet visszautasított. A csupán sortot viselő ember kedden fogadott el először egy kis vizet.

A televízió rögzítette, amikor kedden késő délután végre hajlandó volt beszállni a tűzoltólétra tetején lévő kosárba. Ashley szerint erőszakkal nem lehetett volna lehozni, és hálót sem lehetett kifeszíteni a torony alatt, hogy felfogják, ha esetleg lezuhanna.

A Clear Channel szóvivője elmondta: a vállalat alkalmazottai csütörtökön reggel találták a férfit egy tiltott területen, és amikor a biztonsági őrök üldözőbe vették, felmenekült a toronyra. A rendőrség szerint legfeljebb birtokháborítás miatt vonhatják felelősségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik