Szórakozás

Ellepték a guberálók a Szigetet

Van, aki több tízezer forintnyi értéket gyűjtött össze.

A Hajógyári-szigeten kedden már semmi nyoma nem volt a több tízezres tömegnek. Lakatlan szigetté változott. Délelőtt 20-30 kincskereső bolyongott a szigetnek azon a részén, amelyet a takarítók még nem értek el. Volt, aki felfújhatós matracokat keresett, amit majd több ezer forintért eladhat, míg mások a kidobott sátrakra, ruhákra, játékokra koncentráltak. Aki pedig elég szemfüles volt, ékszereket, elhagyott mobilokat is találhatott. Két évvel ezelőtt például egy másfél milliós óra akadt az egyik szerencsés guberáló horgára.

“Döntően kempingfelszerelés: bútorok, sátrak, matracok, takarók, de rendkívül sok ruha, cipő, olyan egyébként még akár hasznosítható dolog is itt marad, és hát, nyilván ilyenkor a földnek a mélyén különböző rejtett értékeket is lehet találni, a mobiltelefontól a pénztárcán keresztül akár készpénzig” – mondta a Fókusznak Benis Dániel háttértechnikai vezető.

A Fővárosi Közterület Fenntartó több mint 100 emberrel tisztítja meg a szeméttől a fesztivál helyszínét, körülbelül 5000 köbméterre számítanak. A takarítás egy hétig is eltarthat, aztán indul a rekultiváció, amelynek köszönhetően szeptember közepére a természet visszahódítja majd magának a területet, amit egy hétre kölcsönadott a bulizóknak.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik