Szórakozás

Letartóztatták a híres kardnyelőt, mert kardot nyelt New York-ban

Az utcai előadást tartó művészt rendzavarás gyanújával vették őrizetbe, mert közterületen kardokat lóbált.

A világhíres kardnyelőnek számító 33 éves férfi éppen egy manhattani sarkon adta elő műsorát egy nagyobb tömeg előtt, amikor egy rendőr lépett oda hozzá, és közölte vele: nem érdekli, hogy kardnyelő, közterületen kard van nála, így „minden jogom meg van ahhoz, hogy lelőjelek”.

A Chayne Hultgren nevű férfi a Facebook oldalán azt írta, hogy ezután durván berángatták egy rendőrségi furgonba, és az elkövetkező 24 órát bilincsben töltötte egy zsúfolt cellában „drogosok, szexuális bűnözők és négy helyi breaktáncos társaságában”.  Elmondása szerint amikor bevitték az egyik rendőr jó hangosan, hogy mindenki hallja közölte vele: „ne mond el nekik, hogy nyelsz”.

A New York-i rendőrség az ausztrál sajtó érdeklődésére megerősítette, hogy letartóztatták a világhíres karnyelőt, aki több Guinness-rekordot is tart – közölte a Daily Telegraph. Egy szóvivő elmondása szerint „veszélyes helyzetet teremtett” előadásával, amelyet rendbontásként értékeltek.

Az ausztrál kardnyelő elmondása szerint az összes kellékét lefoglalták az amerikai hatóságok, és az utcai előadása végül több ezer dollárjába került, mert új eszközöket kellett rendelnie.

A Space Cowboy művésznéven dolgozó Hultgren öt Guinness-rekordot tudhat magáénak, köztük a legtöbb egyszerre lenyelt kard kategóriában, 18-al. De övé a nem hivatalos rekord is, 27 karddal – írta a Telegraph.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik